Izložba fotografija "Drugi svet" Borne Bursaća Foto: Promo/Gradska glaerija

Izložba "Drugi Svet" Borne Bursaća, umetnika iz Hrvatske, biće otvorena u ponedeljak, 13. maja u 20 časova, u Gradskoj galeriji u Beogradu.

– U današnjem svetu ubrzanog života retko stanemo i promislimo o lepoti malih stvari i trenucima koji možda prođu neprimećeno pokraj naših očiju. „Drugi svet“ je serija fotografija nastalih u proteklih deset godina, neke fotografije su jednostruke, a neke su dvostruke ekspozicije rađene na filmu. Snimljene su većinom u Zagrebu i na ostrvu Korčuli na jugu Hrvatske, deo fotografija je i spoj Beograda i Zagreba u jednom snimku. Ideja serije je bila da se poveže realan svakodnevni život sa virtuelnim svetom u kojem živimo – istakao je umetnik i dodao:

Izložba fotografija „Drugi svet“ Borne Bursaća Foto: Promo/Gradska glaerija

Kada bi se svest zaustavljena u fotogramu razlila kao jedna protočna masa, kao tok ili sveća u plamenu, ona bi se izrazila kao dvostruko vreme stopljeno u jedan novi svet. On je poput međudimenzije sna, ili nekog astralnog prostora u kojem sve što poznajemo gledamo na jedan nov način.

Borna Bursać je rođen u Zagrebu gde i danas živi i stvara. Njegovi radovi čine surealistične dvostruke ekspozicije, crno-bele fotografije, street art fotografije i duge ekspozicije. Izlagao je u Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i Grčkoj. Osvojio je treće mesto na festivalu fotografije „Organ Vida“ koji iz godine u godinu otkriva nove talente, izlagao je u sklopu otvaranja galerije PMS, učestvovao je na grupnoj izložbi u Beogradu u okviru konkursa „Monokromatski svet“, a njegovi radovi su bili deo izložbe na Danu D u okviru konkursa „Preoblikuj svoj grad“, kao i deo 2. Bijenala hrvatske mlade fotografije u Zadru i još mnogo toga. Osim fotografije, bavi se i izradom zidnog dekora kao deo umetničkog projekta Kosti Kosti.

Izložba fotografija „Drugi svet“ Borne Bursaća Foto: Promo/Gradska glaerija

Izložba je otvorena do 25. maja 2024. godine.

Bonus video: Festival fotografije Vizualizator

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar