Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Nakon hajke kojoj su poslednjih dana izloženi glumci u Srbiji, reagovaće i udruženje koja štiti njihova prava - Glumačka organizacija Srbije, rečeno je portalu Nova.rs.

Posle napada na glumca Nikolu Koja zbog stavova izrečenih na protestu „Srbija protiv nasilja“, ali i istupa šefa IO SNS-a Darka Glišića i poslanika SNS-a Nebojše Bakareca u Narodnoj skupštini, u kojoj je pre dva dana prekršio zakon iznoseći javno kolike su honorare dobijali dramski umetnici za serije u produkciji Telekoma, Glumačka organizacija Srbije održaće sutra ili prekosutra hitan, vanredni sastanak, saznaje Nova.rs.

S obzirom da Glumačka organizacija Srbije, osnovana s ciljem da zaštiti prava glumaca i pomogne im u ostvarivanju svojih prava, u svom članstvu ima više od 300 dramskih umetnika, nakon svega što se desilo reagovaće promptno. Direktorka i zastupnica ove organizacije Jelena Ćuruvija Đurica nije želela da komentariše sada za naš sajt hajku na glumce, kojoj smo svedoci poslednjih dana, dok ne održe, kako nam je objasnila, vanredan sastanak.

Nakon što se sastanu, svi će kolektivno izaći u javnost sa saopštenjem i daljim koracima u zaštiti svog članstva ali i svih glumaca.

Bonus video: Bakarec u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare