U Lučanima je 19. i 20. jula održano 9. izdanje festivala Sabor rokenrola. Prvi put je festival održan na prostoru u blizini osnovne škole što je bio pun pogodak po mišljenju posetilaca. Osim lokacije, publiku su oduševili i izvođači kao i celokupna, veoma pozitivna atmosfera, koja je vladala tokom protekla dva dana.

Utiske organizatora preneo nam je Miloš Pajić.

– Veoma smo zadovoljni kako je protekao ovogodišnji Sabor rokenrola, sva naša očekivanja su prevaziđena. Naročito smo zadovoljni prvim danom festivala koji je rekordan po broju posetilaca. Publika je dolaskom u tako velikom broju nagradila naš trud koji smo uložili da bi festival tako dobro izgledao i na tome smo veoma zahvalni! Zahvaljujemo se i izvođačima koji su uložili svu svoju energiju u nastupe, kao i svim osobama i organizacijama koje su nam pomagale tokom organizacije festivala – rekao je Pajić.

U Lučanima je 19. i 20. jula održano 9. izdanje festivala Sabor rokenrola Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Manifestaciju je otvorio Del Arno bend, posle njih na binu je izašao Atheist rap, a atmosferu u publici je do usijanja podigao Ritam nereda, dodao je Pajić za Nova.rs.

– Drugi dan festivala je bio u znaku lošeg vremena što je znatno otežalo posao organizatorima, ali su se publici uprkos tome predstavili Senshi, Dža ili bu i Obojeni program. I ovogodišnje izdanje Sabora rokenrola je imalo humanitarni karakter. Publika je pozvana da se uključi u akciju prikupljanja sredstava za lečenje naše male sugrađanke Elene – zaključio je Pajić.

U Lučanima je 19. i 20. jula održano 9. izdanje festivala Sabor rokenrola Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Opština Lučani i Kulturni centar su itekako zadovoljni kako je čitava organizacija tokom ova dva dana rok sabora prošla, bili su prepuni, a gostiju je bilo ne samo iz okolnih opština, već i iz Beograda i Novog Sada, kazao je za Nova.rs predsednik lučanske opštine Milivoje Dolović.

– Sve je počelo skromno pre nekih devet godina, ali sada je to preraslo u jedan ozbiljan festival koji se održava svake godine u julu mesecu. Inače, najviše smo kao organizatori ponosni na posetu koja je ove godine bila najveća od kada postoji Sabor rokenrola, iduće godine je jubilarni 10. festival tako da ćemo tim povodom organizovati nesto posebno – kaže Dolović dodajući da je naravno, najznačajnija manifestacija u njihovoj Opštini Dragačevski Sabor trubača koji će se održati od 2. do 4. avgusta.

Na Saboru trubača će, pored tradicionalnog finalnog takmičenja, publika imati priliku da čuje i majstore trube Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Ekerema Mamutrovića, Dejana Jevdjića, Bobana i Marka Markovića i mnoge druge.

– Pozivamo sve drage goste, naše drage Saboraše da i ovde godine dođu u Guču da zajedno ispisemo još jednu stranicu trubacke istorije – zaključio je Dolović.

Bonus video: Kragujevac u znaku dobre muzike – Šta je to Arsenal fest doneo najvećem gradu Šumadije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar