Foto: Promo/Kuće legata

Izložba slika "Alotropija", koja pred publiku donosi umetnička dela trojice proslavljenih autora - Radovana Kunića, Bratislava Radovanovića i Saše Marjanovića biće otvorena sutra u 19 časova u Kući legata, saopšteno je iz ove institucije. 

Renomirani umetnici različitih generacija i jedinstvenih vizura na postavci u Kući legata predstavljaju zbirku dela koja su nastala u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Promo/Kuće legata

Svako od ovo troje umetnika, kako navode iz Kuće legata, teže tome da izbegnu kategorizacije u određene grupe ili umetničke pravce, insistirajući pride na osobenom i subjektivnom prikazu stvarnosti.

Kroz dela komuniciraju s publikom, koristeći se tradicionalnim slikarskim jezikom, i nudeći bogato i duboko estetsko iskustvo koje prevazilazi konvencionalne okvire.

Bratislav Radovanović, rođen 1972. u Skoplju, osnovne i magistarske studije završio je na Fakultetu umetnosti u Prištini. Imao je više samostalnih i grupnih izložbi, a živi i radi u Beogradu. Samo četiri godine kasnije u Majdanpeku rođen je Saša Marjanović. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 2004, a magistrirao na istom pet godina kasnije. Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i član je ULUS-a.

Foto: Promo/Kuće legata

Radovan Kunić je rođen 1987. u Rijeci. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Učestvovao je na međunarodnim umetničkim rezidencijama a izlagao i samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu. Radi i kao asistent na Akademiji Primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a živi u Matuljima.

Foto: Promo/Kuće legata

Izložba „Alotropija“ trajaće do 18. oktobra.

Bonus video: Izložba Lavirint devedesetih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar