Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković prisustvovala je svečanoj sednici Matice srpske Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da smatra da treba raditi na poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u kulturi.

„Problem datira iz vremena kada je Ivan Tasovac bio ministar kulture, i kada je u talasu povećanja zarada u ostalim sektorima, prosveti i kulturi, kultura izostavljena. Od tada povećanja u ovoj oblasti kaskaju“, rekla je Gojković u intervjuu za Večernje novosti.

Prema njenim rečima, ljudi nekada imaju iluziju da su zaposleni u kulturi „zvezde serija ili filmova, koji na neki drugi način, ipak, mogu da poprave te male plate u ustanovama“.

„Ali, mnogo je više onih koji se bave poslovima bez kojih nema umetnosti – scenskih radinika, šaptača, kustosa, bibliotekara. Oni ne mogu da stanu na scenu, pa da čitaju saopštenja. Njih niko ne vidi“, rekla je Gojković, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je navela da ne zna da li ostaje u vladi, navodeći da bi to mogla da odgovori za nekih 15 dana.

„Kao ministar nisam imala pun mandat, ali sam ponosna na rad i trud, svoj i svog tima“, navela je Gojković.

Muzičari Beogradske filharmonije su se nedavno, pred koncert, obratili publici saopšenjem navodeći da su u teškom položaju, da imaju nerešene organizacione i materijalne probleme.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar