Foto: Promo

Dečje pozorište Pan teatar proslavlja 26. rođendan svečanim programom u nedelju, 7. aprila u 12 časova u prostorijama pozorišta.

Ovim povodom, kako je najavljeno, sve će biti kao iz bajke, a najmlađe će obradovati premijernim izvođenjem prestave „Tri praseta“, maskenbalom, posluženjem i poklonima za svako dete pri izlasku iz pozorišne sale.

Predstava KOLEVKA BAJKE ZA VREMENA Foto:Pozorište Pan teatar

A, od 14 do 15 časova, biće organizovana kreativna radionica „Lutkom do igre“ koja je besplatna, ali je za nju potrebna prijava putem poruke na broj 069-305-0173, zbog ograničenih mesta .

Pan teatar je jedno od najmlađih pozorišta u Beogradu, koncepcijski je opredeljeno da radi programe za decu i mlade. Pored toga što 26 godina edukuje i zabavlja mališane, jedino je repertoarsko dečje pozorište koje se samo finansira, uz povremenu podršku državnih i gradskih institucija kroz konkurse.

Prošle godine, povodom četvrt veka postojanja, otvorena je i kamerna večernja scena ,,Mihajlo Viktorović’’ za odrasle a predstave se igraju petkom, subotom i nedeljom.

Predstava ANIN SVET SNOVA Foto:Pozorište Pan teatar

U okviru pozorišta radi omladinski dramski studio koji pohađa veliki broj dece i omladine.

– Za ovih 26 godina, trudili smo se da naša deca uživaju u pozorištu, kroz igru i glumačku veštiniu razvijali smo njihovu maštu, edukovali ih i vaspitavali, radovali se igri i čarima umetnosti. Naša osnovna ideja bila je da decu kroz predstave učimo da budu dobri i plemeniti ljudi. Verujemo da će neko imati sluha i naći način da trajno obezbede život našeg pozorišta, kroz koje je prošao veliki broj roditelja i dece, i time omogućiti novim generacijama da uživaju u našim predstavama – rekla je glumica Olivera Viktorović, umetnička direktorka Pan teatra.

Bonus video: Šta bi dečak JOKIĆ rekao JOKIĆU šampionu? – Siniša Savović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar