Srđan i Luka Tešin, Prinsreen/Čitanjac, igranjac/Youtube

Pisac Srđan Tešin sa sinom Lukom snimio je u izolaciji pesmu "Dobar dan kažem svima", koja se proširila društvenim mrežama, a emitovana je i na Jutjubu u okviru serijala "Čitanjac, igranjac" književnice za decu Jasminke Petrović.

Tešin svira gitaru, dok njegov sin Luka peva.

– Počelo je slučajno. Okretao sam na gitari jedan rif koji već dugo sviram, a onda je došao Luka i rekao sam mu da uzme mikrofon i da improvizuje reči. Snimili smo to i ispalo je da imamo hit – kaže Tešin.

Pesmu su poslali književnici Jasminki Petrović za 18. epozodu njenog serijala za decu i roditelje „Čitanjac, igranjac“, koja je bila posvećena bontonu.

Zašto je važno reći svima dobar dan, odgovara Luka: „Zato što je kulturno i zato što želimo svima koje poznajemo dobar dan“.

A spisateljica Jasminka Petrović u svojoj knjizi „Bonton“ kaže: „Bonton možemo da uporedimo sa saobraćajem i kao što vozači i pešaci moraju da poštuju putokaze da ne bi ugrozili svoju i tuđu bezbednost, pravila ponašanja nam pomažu da se uklopimo u društvo u kome živimo i vozimo sa što manje sudara i lomova“.

„Bonton odražava unutrašnje biće čoveka i iskazuje plemenitost. Učeći pravila bontona otkrivamo smisao života“, naglašava ona.

Mališani su naučili iz „Čitanjca, igranjca“ da ne smeju da ulaze ni kod najbližih prijatelja bez kucanja, da moraju da brinu o čistoći stana i kako da se ponašaju u gostima, te se podsetili reči „molim“ i „hvala“.

„Doviđenja svima“, završili su otac i sin Tešin 18. epizodu „Čitanjca , igranjaca“, demonstrirajući lepo ponašanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram