Idris Elba Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanski glumac i muzičar Idris Elba trenutno se nalazi u Beogradu, gde dosnimava film "Heads of State" reditelja Ilje Najšulera, u kojem glumi glavnu ulogu, saznaje Nova.rs.

Elba se tako nakon mesec dana ponovo vratio u naš grad, gde su ga brojni Beograđani videli u blizini jednog hotela u centru grada. Poznati glumac je dolazio prvi put u maju zajedno sa Džonom Sinom, reperom, rvačem i glumcem, kada je u Beogradu, nakon Londona i Trsta, nastavljeno snimanje akcione komedije „Heads of State“.

Kao i obično kada su velike holivudske produkcije u pitanju, do informacija o snimanju filma je teško doći, jer se po striktnim dogorima sve se drži u tajnosti. Poznato je samo da iza novog projekta stoji Amazon studio, a iz Beograda kompanija „Work In Progres“.

U filmu glume još i Prijanka Čopra, Pedi Konsidajn, Stiv Rut, Karla Gudžino, Džek Kvejd , Sara Najlz i Ričard Kojl.

Snimanje filma je počelo u Londonu u maju prošle godine, nastavljeno je u Trstu, a dodatne scene su se dosnimavale prošlog meseca i sada se privode kraju.

Idris Elba ove godine slavi 52. rođendan. Pod imenom Idrisa Akuna Elba rodio se 6. septembra 1972. godine u Londonu. Proslavio se ulogom u obožavanoj američkoj kriminalističkoj seriji „Žica“, po mišljenju kritičara i publike jednoj od najboljih TV serija svih vremena. Poziciju cenjenog glumca učvrstio je ulogom u britanskoj seriji „Luter“ i nizom zapaženih filmova poput biografske drame „Mandela: Long Walk to Freedom“.

Elba je bio jedan od favorita kada je u pitanju preuzimanje uloge Džejmsa Bonda, kog je ranije igrao Danijel Krejg. Glumac poznat po seriji „Luter“ u početku je bio polaskan što je uopšte razmatran za tu ulogu, ali su ga vremenom odvratile reakcije nekih obožavalaca serijala.

– Oni koji nisu bili zadovoljni idejom da sam Džejms Bond zgadili su mi se zbog cele stvari i izbacili me iz uloge jer je sve postalo rasprava o rasizmu. Postalo je besmisleno, a ja sam snosio posledice – rekao je Elba prošle godine za „Esquire“.

Reditelj filma „Heads of State“ Ilja Najšuler poznat je u Holivudu po akcionim filmovima „Nobody“ sa Bobom Osebkirkom i „Hardcore Henry“.

Trenutno se u Beogradu snima još jedna serija, u pitanju je „The Librarians: The Next Chapter“, gde se glavni deo radnje dešava baš u Srbiji. U Beogradu su proteklih godina snimani brojni holivudski filmovi kada su naš grad dolazile velike glumačke zvezde, počevši od „Koriolana“ sa Rejfom Fajnsom, „Gavran“ sa Džonom Kjuzakom, „Novembarski čovek“ sa Pirsom Brosnanom, drugog dela filma „Nož u leđa“ sa Danijelom Krejgom, Kejt Hadson i Edvardom Nortonom i mnogih drugih.

Bonus video: Tarantino – Svojim filmovima je postavljao nove standarde u kinematografiji, šokirao i svađao publiku sa holivudskim kritičarima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar