Nik Kejv, Foto: EPA-EFE/Zoltan Balogh

"The Bad Seeds" svetska turneja 2020. je odložena za 2021. godinu. Studiji su zatvoreni, koncertni prostori takođe. Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu i upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju, izjavio je slavni muzičar Nik Kejv uoči svog sutrašnjeg onlajn koncerta "Idiot Player".

Nik Kejv i „The Bad Seeds“ trebalo je da nastupe 4. juna u Štark areni, pa je njhov koncert zbog pandemije odložen za 15. maj 2021. godine, te će njegovi obožavaoci imati priliku da ga čuju i vide u specijalnom onlajn koncertu sutra, 23. jula, od 20 časova.

„‘Idiot Prayer’ je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama, posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija u nekoj fazi. U tom trenutku je svet otišao u izolaciju. ‘The Bad Seeds’ svetska turneja 2020. je odložena za 2021. godinu. Studiji su zatvoreni, koncertni prostori takođe. Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimi čim se za to stvore uslovi“, rekao je Nik Kejv.

Kejv je dodao da je „Idiot Prayer“ finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma „20,000 Days on Earth“ i „One More Time with Feeling“, navodi se u saopštenju kuće „Charm Music“.

„Idiot Prayer“ je, prema Kejvovim rečima, „molitva u praznini, u praznoj Aleksandra palati“, dodavši da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.

Koncert je snimljen tokom juna u Aleksandra palati u Londonu. Sam za klavirom Kejv će svirati pesme iz svog velikog muzičkog opusa, uključujući i neke po prvi put.

Karte za koncert mogu se nabaviti onlajn na linku.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare