Dejan Kolarov Foto:Jelena Janković/Screenshot/Youtube/Gorillaz

Grupa Gorilaz objavila je novi spot za pesmu "Silent Running", u kome se pojavljuje solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Kolarov.

Novi singl najava je njihovog osmog albuma „Cracker Island“. Srpski umetnik igra čudovište, a u spotu se, pored Kolarova, pojavljuju Milica Tepavac, Jelena Tjapkin, Budimir Stošić, Anisja Stojković, Ljubica Ikić i Dimitrij Ponkratenko.

Kontaktirali smo Dejana Kolarova koji nam je potrvrdio da je učestvovao u ovom projektu i da je veoma ponosan na to, ali da zbog rigoroznih ugovora ne sme da otkriva ništa više od toga.

Gorilaz, prvi virtuelni bend na svetu, prošle godine je obeležio 20 godina postojanja. Okosnicu ovog projekta i benda čine Dejmon Albarn (iz grupe Blur), kao autor muzike i Džejmi Hjulet – animator, strip-crtač i ilustrator, koji je kreirao virtuelne likove/članove benda. Članove benda predstavljaju četiri animirana lika: 2D (vokal, klavijature), Murdoc (bass gitara), Noodle (solo gitara i prateći vokal) i Russel (bubnjevi i perkusije).

Muzika ovog benda je proizvod saradnje raznih muzičara, sa Albarnom kao jedinim stalnim članom ovog sastava. Njihov stil se generalno može okarakterisati kao alternativni rok, ali primetan je uticaj i ostalih muzičkih pravaca kao što su: britpop, dub, hip-hop i pop. U 2001, njihov debi album, koji nosi ime benda, prodat je u sedam miliona primeraka zahvaljujući čemu ulaze u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji animirani bend. Iste godine, Gorillaz su nominovani za Mercury Prize ali je nominacija ubrzo povučena na zahtev benda. Njihov drugi studijski album, „Demon days“ je izdat 2005, a na njemu se nalaze sada već kultni singlovi kao što su „Feel Good Inc.“, „Dare“, „El manana“, „Dirty Hary“. „Demon days“ je pet puta postao platinumski album u UK, dupli platinumski u Sjedinjenim Američkim Državama i osvojio je pet Gremi nagrada.

Gorilaz Foto:Screenshot/Youtube/Gorillaz

Dejan Kolarov rođen je 17. jula 1981. u Zrenjaninu. Godine 1991. upisao je Nacionalnu baletsku školu Lujo Davičo u Beogradu, 1997. godine je dobio ugovor ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, a 2000. unapređen je u drugog solistu baleta, a potom i u prvog solistu. Igrao je u najvećim komadima nacionalnog teatra poput „Labudovog jezera“, „Don Kihota“, „Uspavane lepotice“, „Žizele“ i mnogih drugih.

Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalih „Nataša Bošković“ za najbolju interpretaciju neoklasičnog stila u oblasti baletske umetnosti za izvanredno ostvarenu ulogu Dorijana Greja, u istoimenom baletu, zatim javna Pohvala za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu, za sezonu 2014/2015, kao nagrade Narodnog pozorišta za najbolja individualna premijerna umetnička ostvarenja u okviru repertoara Narodnog pozorišta (balet „Alisa“)…

Bonus video: Sergej Polunjin – U potrazi za novom zvezdom svetske baletske scene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare