"Bajke: Trećih sedam" Uroša Petrovića
"Bajke: Trećih sedam" Uroša Petrovića Foto: Promo/Laguna

Izdavačka kuća Laguna objavila je knjigu "Bajke: Trećih sedam" autora Uroša Petrovića, i od danas je dostupna na ćirilici, latinici i engleskom jeziku.

Bajke su osmišljene da zainteresuju decu, a oslanjajući se na bogate ilustracije, dete može i samo da ih razrađuje, obogaćuje i domaštava, poručuju iz Lagune.

„Nadam se da će i uz ’Bajke: Trećih sedam’ mnogo dece početi da čita, i mnogo roditelja shvatiti da je čitanje deci pred spavanje jedno od najdragocenijih metoda za povezivanje. Čitanje bajki je fantastičan način za provođenje vremena sa decom, izvor nezaboravnog zajedničkog iskustva. To je pogotovo važno u današnje vreme, u kojem mališani previše vremena provode pred ekranima telefona. Bajke su i najbolje sredstvo za razvijanje osećanja prema drugima. One pomažu mališanima da razumeju i posledice svojih postupaka i nezaobilazne su za razvoj emocionalne inteligencije“, rekao je Uroš Petrović.

„Bajke: Prvih sedam“ postale su regionalni bestseler i proglašene su za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za decu na Novosadskom sajmu knjiga 2023. godine. I „Bajke: Drugih sedam“ napravile su ogroman uspeh i bile dugi niz meseci najčitanije dečije knjige na našem jezičkom prostoru.

Bonus video: Grupa DRAM

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar