Foto: Promo/Laguna

Manifestacija "Noć knjige" posvećena svim ljubiteljima knjige i čitanja, u svom jubilarnom 30. izdanju, biće održana od 7. do 9.juna, u organizaciji beogradske izdavačke kuće "Laguna" i knjižarskog lanca Delfi, najavljeno je danas u susretu sa novinarima u Delfi SKC u Beogradu.

Tokom ove manifestacije Laguna će predstaviti brojne novitete domaće i svetske književnosti.

– Manifestacija “Noć knjige” traje već 15 godina i zaista istrajava u svojoj misiji promovisanja knjige i čitanja. Ovom manifestacijom motivišemo i naše čitaoce i pisce, ali i biblioteke širom Srbije da se priključe – rekla je Tanja Vučković, predstavnica “Lagune”.

Noć knjige Foto: Laguna/Promo

Prvog dana “Noći knjige”, 7.juna u Velikoj Sali SKC biće predstavljeo novo izdanje Vanje Bulića „Sinajski testament“ i „Serafim“ Dejana Stojiljkovića .

Izdavači su za drugi dan manifestacije najavili i gostovanja regionalnih pisaca Ante Tomića i Marine Vujčić, koji će predstaviti svoje nove knjige „Nada“ i “Sigurna kuća”. Neki od pomenutih naslova na konferenciji su i „Oganj i kelija“ Vladimira Kecmanovića, „Utvare“ Branislava Jankovića i „Sandro“ Elvedina Nezirovića. Deo prihoda od prodaje knjige „Odgovor“ Hane Adrović biće usmeren organizaciji „Atina“ koja se bavi borbom protiv nasilja nad ženama i psihološkom podrškom žrtvama digitalnog nasilja.

Izdavači su za sve ljubitelje knjige najavili više od 50.000 naslova na 60 lokacija i 33 grada u Srbiji i regionu.

Bonus video: GOST: Pisac Vladan Matijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar