Mountain Music Fest
Mountain Music Fest Foto: Dobrica Mitrović.

Mountain Music Fest održava se ove godine od 2. do 4. avgusta na Divčibarama. Festivalske kapije se otvaraju u petak u 17 časova, a više od 30 izvođača će na tri festivalske bine nastupati sve do nedelje u 18 sati. Vojko V, Neno Belan & Fiumens, Artan Lili, Zoster, Mortal Kombat, Partibrejkersi, Svemirko, DJ Peppe, Nevena Jeremić, samo su neka od imena koja će pevati i puštati muziku u prelepom planinskom ambijentu.

Podrivajući ideju masovnosti, ogromnih bina i kasnih noćnih i jutarnjih nastupa kao glavnih pokazatelja uspeha i kvaliteta jednog festivala, Mountain Music Fest od samog početka 2016. godine donosi nešto drugačije na festivalsku scenu Srbije i regiona. Na gotovo 1.000 metara nadomorske visine, ova manifestacija na Divčibarama spaja muziku, avanturu, popularnu nauku i kulturu.

Mountain Music Fest
Mountain Music Fest Foto: Dobrica Mitrović.

Tri festivalske bine, smeštene na ski stazi, u brdima pored planinskog potoka i duboko u šumi, u hladu borova i breza, do sada su ugostile preko 90 domaćih i stranih izvođača. Pored kvalitetnog alternativnog zvuka, posetioce svih uzrasta svake godine u hladu Čudesne šume očekuju različiti sadržaji i radionice, poput

Avantura parka, Zip lajna, Trke boja, časova plesa, joge, orijentiringa, streličarstva, igranja klikera i mnogih drugih.

Posetioci će moći da učestvuju u radionicama kao što su Maskiraonica, Šuma boja, Zona umetnosti, Avantura park, Yoga, Orijentiring, Slikanje na telu.

Ove godine, za sve ljubitelje prirode obezbeđen je i besplatan kamp u neposrednoj blizini festivala, poseban po svom pogledu na zalaske sunca.

Mountain Music Fest
Kamp Foto: Dobrica Mitrović.

Zahvaljujući raznovrsnosti sadržaja, MMF je oduvek bio festival za sve generacije (i sve njihove kućne ljubimce).

Pored podizanja svesti o važnosti brige o očuvanju životne sredine kroz različite edukativne radionice, festival godinama unazad podstiče posetioce da ne bacaju plastičnu ambalažu, tako što za 10 skupljenih čaša obezbeđuje besplatno piće, a od 2022. godine, uvodi limene čaše kao jedinstvenu festivalsku ambalažu i u potpunosti izbacuje jednokratnu plastiku.

Foto: Promo/Mountain Music Fest

Kako je nastao festival

Trojica drugara Andrija, Vukašin i Matija su leta provodila kampovajući na planinama i u selima. Jedan od njih je rešio da napravi veliku rođendansku žurku. Na selu, u avgustu. Potom, drugi je rešio da napravi žurku za Božić. U Valjevu u napuštenoj pekari. Trećem nije bilo lako sa prvom dvojicom, ali je bio balans zbog kog je sve uvek bilo kako treba. Pošto su shvatili da im ide od ruke da organizuju odlične žurke, zajedno su rešili da naprave muzički festival – u napuštenom autokampu na Divčibarama. Od tada, MMF raste, osvaja deo po deo divčibarske „Čudesne šume“ i iz godine u godinu otvara vrata za nove MMF-ovce, ljubitelje prirode i kvalitetnog zvuka.

Bonus video: Cinehill festival – Filmska čarolija na spektakularnoj lokaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare