Foto: MCB

Jubilarni peti Festival klasične i kamerne muzike "Zlatni zvuci" biće otvoren 26. avgusta na Zlatiboru u hotelu "Palisad" nastupom pijaniste i umetničkog direktora tog festivala Borisa Kraljevića.

Idejni tvorac i direktor festivala „Zlatni zvuci“ Dušan Aksentijević naveo je da je taj festival od serije koncerata prerastao i dobio status festivala.

„Festival ‘Zlatni zvuci’ je scena koja okuplja mlade umetnike, ali i afirmisane umetnice širom zemlje. Ideja je bila da predstavimo da mogu svi zajedno bez razlika da sarađujeu i stvaraju i da je naša međusobna saradnja podsticaj za napredak“, rekao je Aksentijević na konferenciji u Medija Centru.

Ovogodišnji festival, koji će se održati od 26. do 30. avgusta na Zlatiboru, predstaviće izvođače kao što su Dušan Aksentijević, pijanista i idejni tvorac festivala i sporan, Sonja Šarić; Anđela Bratić, flauta i profesorka Sanja Milenić, pijanista; Stevan Karanac, tenor, i Žarko Golubović, pijanista; Akademski hor Collegium musicum.

Predstavnica Srpskog filantropskog foruma Jelena Bratić navela je da ta organizacija pruža podršku festivalu od njihovog nastanka i ocenila da veruje u potencijal festivala da dobije filantropsku ili humanitarnu komponentu u buducnosti.

Bonus video: Nemanja Radulović, violinista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar