Mulen Ruž
Foto: TANJUG/AP Photo/Thibault Camus

Čuveni kabare "Mulen Ruž" (Crvena vetrenjača) u pariskom kvartu Pigal, koji je u oktobru prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima, ostao bez jedara na imitaciji vetrenjače na svom krovu i odmah potom prestao da radi, sinoć je ponovo otvorio vrata, na oduševljenje brojnih turista i Parižana.

– Kabare „Mulen Ruž“ bez jedara na svojoj vetrenjači je prazan prostor za Pariz. To je jednostavno bilo tužno. Ideja je bila da budemo spremni za Olimpijske igre koje počinju 26. jula. Učinili smo sve da vratimo jedra vetrenjače na mesto na kojem su stajala toliko dugo – izjavio je Žan-Viktor Kleriko, direktor proslavljenog pariskog kabarea koje svake godine privuče oko 600.000 posetilaca, prenosi portal „Frans 24“.

Mulen Ruž
Foto: TANJUG/AP Photo/Thibault Camus

Prvi put od oktobra 2023. godine sinoć su se ponovo pokrenula jedra na Mulen Ružu, blistajući pod raskošnim osvetljenjem, uz gromoglasni aplauz velikog broja prisutnih i uz obavezan šampanjac.

Pred više od 500 gledalaca, dvadesetak plesačica je izvelo spektakularnu kabaretsku tačku francuski kan-kan iz operete kompozitora Žaka Ofenbaha nastale u 19. veku.

Kabare „Mulen Ruž“ proslaviće u oktobru ove godine 135 godina postojanja.

Bonus video: Predstava „Misterija Dušan Vasiljev“ u Bitefu, šta kažu reditelj i glumci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar