Dušan Nedeljković Foto:Nova/rendebooks.rs

Reizdanje kultnog romana "Ponedeljak", prvenca Duleta Nedeljkovića, objavljenog prvi put pre tačno petnaest godina, izašlo je nedavno za izdavačku kuću "Rende".

„Prešao sam u izdavačku kuću Rende i pobegao u sigurnu kuću za ljude koji pišu romane, koje neki drugi ljudi vole i čitaju. Kao najavu za moj novi roman u IK ‘Rende’ su odlučili da urade reizdanje mog prvog romana „Ponedeljak“, koji ja najviše volim i koji mi je mnogo toga lepoga doneo“, rekao je Dule Nedeljković.

Roman “Ponedeljak” Duleta Nedeljkovića predstavlja vernu sliku haosa kakav, pod određenim okolnostima, može da zavlada u mozgu jednog četrdesetogodišnjeg večnog mladića. “Ponedeljak” je zapravo velika priča – priča o potrazi za ljubavlju, priča o tome kako iznenadnim obrtom sudbine jedan gotovo ispušten život naglo i neopozivo dobija na smislu…

„Duleta znam još iz najranije mladosti, i zbog toga mi je bilo još veće zadovoljstvo da mi se pružila prilika da mu budem i urednik. Pred vama je dragi prijatelji nov/stari ‘Ponedeljak’. Nadam se da ćete u njemu uživati koliko sam i ja“, napisala je Slađana Novaković, glavna urednica kuće „Rende“.

Dušan Nedeljković je rođen 1964. godine u Beogradu. Bio je urednik kultne radio-emisije Ritam srca, na Studiju B, jedan je od rodonačelnika komercijalnog Jutarnjeg programa Radija B92, pokretač demo top-liste na Studiju B, radio voditelj kultne emisije Zagrej stolicu, na B92. Nakon njegovog debitantskog romana „Ponedeljak“,  usledili su romani „Afrika“, „Poranio Milorad“, „Mamurluk“ i „Rođeni zli“,

Bonus video: „Sa Cvejom“, knjiga o Branku Cvejiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar