Foto: Cinehill

Dugačak spisak respektibilnih filmadžija na Cinehillu, koji baštini nasleđe Motovun Film Festivala, okupiće se od danas do 28. jula u planinskom okruženju izletišta Petehovac i okolnim mestima u Gorskom kotaru.

U 14:30 u opuštajućem prostoru CineChilla, selektori daju svoje preporuke, šta da se nikako ne propusti i otkriju gde se na festivalu najbolje zabavlja.

Keith Richards Kit Ricards
Kit Ričards Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U 15:30 biće prikazan muzički dokumentarac „Keith Richards – Postanak vrste“, priča o rok ikoni ispričana kroz objektiv legendarnog dokumentariste Džulijana Templa, gosta festivala i dobitnika nagrade Maverick.

Za one koji su propustili prošlogodišnje festivalsko izdanje, u isto vreme u Bijelom kinu prikazuje se prošlogodišnji dobitnik Propelera Cinehill „Jezero Falcon“ rediteljke Šarlot Le Bon.

U Radničkom domu u Delnicama, u 16:30 danas možete pogledati uzbudljiv hladnoratovski triler „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića zasnovan na istinitim događajima, o grupi mladih jugoslovenskih naučnika misteriozno izloženih smrtonosnoj dozi zračenja.

Film Kad svane dan Foto: Promo

Danas se prikazuje i manjinska hrvatska koprodukcija „Kad svane dan“, film Islanđanina Rúnara Rúnarsona koja stiže iz Kana, a prati posledice ljubavnog trougla nakon tragičnog događaja.

„Čovjek koji nije mogao šutjeti“, Nebojše Slijepčevića osvojio Zlatnu Palmu za najbolji kratkometražni film Foto: Antitalent Produkcija / Contrast / AFP / Profimedia

Svečano otvaranje festivala biće u 21 sat na otvorenom bioskopu Sanjkalište, gde će biti prikazan film „Pas na sudu“ rediteljke i gošće festivala Leticije Doš i jedan od hrvatskih filmova godine, „Čovjek koji nije mogao šutjeti“ Nebojše Slijepčevića, nagrađen Zlatnom palmom za najbolji kratki film na ovogodišnjem Kanu.

Bonus video: Radoslav Rale Zelenović o Festivalu evropskog filma Palić i Bati Živojinoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar