Foto: Promo

Ovog vikenda očekuje nas jedan po mnogo čemu neobičan i zanimljiv muzički festival.

Festival se zove „Polja„, a biće održan u selu Šutci, u blizini Ljiga.

Kako organizatori ističu, publiku očekuje program ispunjen nastupima eminentnih muzičara iz raznih delova Evrope, uz predavanja o permakulturi i arhitekturi.

Muzički gosti iz Srbije, Nemačke, Austrije, Grčke, Rumunije, Italije, Francuske i Rusije izvode tradicionalnu muziku karakterističnu za njihova podneblja – hurdi-gurdi, kritska lira i lauta, sicilijanska harmonika i drugi autentični instrumenti, a i di-žej setova koji će vas odvesti na muzičko putovanje kroz različite kulture.

Jedinstveni svet permakulture možete otkriti kroz inspirativno predavanje na kome će vas provesti kroz inovativne ideje o održivom životu na selu, a biće tu i dragocenih uvida o tome kako graditi harmoničan odnos između čoveka i prirode.

Koncerti koji počinju u zalazak sunca biće ispraćeni neizostavnim mirisima kuhinje, koja je kao i svake godine organizovana oko furune, a kojom diriguje Kutijica, koja posetioce upoznaje s delikatesima koji potiču iz celog sveta.

Za posetioce je predviđen i kamp u prijatnoj hladovini šume. Organizatori na kraju poručuju da povedete porodicu i prijatelje i uživate u prelepim pejzažima Polja, okruženi pogledom na planine Rudnik i Suvobor.

Evo i programa ovog festivala:

PETAK 30.06.2023.

17:00 „Paviljon Polja“, prezentacija radionice studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu

Koncert:
19:00 Matthias Loibner

20:00 Dimitris Spiridakis

DJ-set:
21:00 Marius Georgescu
00:00 Tadi

SUBOTA 01.07.2023.

17:00 Radionica „Prirodno utočište“, spoj premakulture i ekosomatike

Koncert:

19:00 Yann Gourdon

20:00 Alessandro D’Alessandro

21:00 Black Zone Myth Chant

DJ-set:
22:00 André Pahl

NEDELJA 02.07.2023.

Koncert:
17:00 Soy and s0.any
19:00 D.K. Heroes

DJ-set Jelena Martinović

Cene karata po danima iznose: petak – 1.000 dinara, subota 1.200 i nedelja 800 dinara, dok trodnevna karta iznosi 2.000 (za prvih 30 posetilaca), odnosno 2.400 dinara. Karte će biti dostupe od 22.06 u Dimu u Cetinjskoj“. Realizaciju festivala su pomogli Austrijski kulturni forum, Goethe Institut, Italijanski institut za kulturu, Helenski Fond za Kulturu, Centre national de la musique France, Klub Drugstore, AVL Projekt, Grundfos, Velux, Dogma pivara, Belo Brdo vinarija, Club Mate, Balkania Ceramics, Geberit.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar