Foto: Promo

U nedelju, 5. novembra u Zappa Bazi, poštovaoci rada Milana Mladenovića imaće jedinstvenu priliku da uz Decu iz vode, na bini vide i čuju Srđana Žiku Todorovića, nekadašnjeg bubnjara grupe EKV.

Muzičar, pesnik i umetnik Milan Mladenović preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu. Iza sebe je ostavio veliko muzičko nasleđe. Pesme koje je stvarao se i dalje rado slušaju i izvode, i smatraju ih samim vrhom muzičkog i rok stvaralaštva.

Foto: Promo

Od 2013. godine, svakog novembra Deca iz vode u Beogradu organizuju memorijalni koncert sećanja na ovog velikog umetnika i kao goste često zovu bivše članove grupe EKV. Ove godine zakazali su novi susret sa poštovaocima Milanovog i EKV opusa u Zappa Bazi a specijalni gost biće im Srđan Žika Todorović.

Žika će sa Decom iz vode odsvirati nekoliko pesama koje je snimio sa EKV-om na albumima „Ljubav“ i „Samo par godina za nas“ i podsetiti nas na period kraja osamdesetih kada su Milan, Magi, Bojan i Žika bili u vrhu popularnosti na celom prostoru bivše Jugoslavije.

Foto: Promo

Deca iz vode su jedini tribute bend i projekat sa kojim je Žika pristao da svira jer su ga, po njegovim rečima, pojavom, duhom i energijom podsetili na pravi EKV. Ovo će biti izuzetno retka prilika da ga fanovi EKV vide za bubnjevima uživo i ovaj koncert se može smatrati pravom ekskluzivom, a prisustvo privilegijom.

Bonus video: Dečji hor na Exitu izveo EKV pesmu Zemlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar