Foto: Jovan Mihajlović

Otvaranje izložbe analognih fotografija "Sezona" autora Jovana Mihajlovića biće održano večeras u 19. časova u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Mesec dana nakon objave prve foto knjige o košarkaškom klubu Partizan i na godišnjicu osvajanja titule u regionalnoj ligi, biće otvorena izložba analognih fotografija koja donosi velike printove fotografija iz prve foto knjige, ali i premijerno fotografije koje su nastale tokom nedavno završene sezone.

U CZK „Vlada Divljan“ naći će se 19 ramova velikog formata putem kojih će biti preneta autorska priča o KK Partizan i navijačima u prethodne dve sezone koje su donele mešavinu najrazličitijih emocija.

Jovan Mihajlović Foto: Filip Stojanović

Diplomski rad studenta katedre Kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Jovana Mihajlovića naišao je na veliku pažnju crno-bele javnosti, te je nakon objave knjige početkom juna održana i promocija kojoj je prisustvovalo preko 200 ljudi.

Foto: Jovan Mihajlović

Ovaj rad ne privlači samo one kojima su crno-bele boje bliske srcu, već i širi spektar ljubitelja kulture i umetnosti. Fotografije koje će se naći na izložbi predstavljaju drugačiju vizuru aktera košarkaških utakmica, igrača i navijača, a kako ne nastaju korišćenjem savremene, digitalne tehnike, već posredstvom analognih foto-aparata, to im daje još jedan nivo specifičnosti u autorskom izražavanju.

– Konstantno smo izloženi hiljadama fotografija na različitim digitalnim ekranima koji nemaju kapacitet da reprodukuju fotografsko delo na takav način da ga gledalac zaista oseti. Ova izložba kao i ceo projekat, osim što sadržajem i pristupom izlazi iz okvira najčešćih tema kulture, insistira na živoj komunikaciji sa delom, bez posredstva uređaja koji čine svakodnevnicu. Pozivam vas da dođete na otvaranje izložbe i da razmenimo utiske i ideje – poručuje Jovan Mihajlović.

Sezona izložba Foto: Promo

Bonus video: Endi Vorhol na Arsenal festu – Otvorena izložba posvećena slavnom umetniku u Kragujevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar