Legendarni Zdravko Čolić pokazao je večeras zašto je jedna od najvećih i najvoljenijih muzičkih zvezda svih vremena na našim prostorima, nastupajući sa simfonijskim orkestrom poslednju noć Arsenal festa.

Još oko pola sata pre izlaska Čolića na festivalu je bila ogromna gužva i ljudi su jedva uspevali da se pomere sa svog mesta. Mnogobrojni vatreni fanovi mega zvezde pokušavali su da se probiju bliže bini.

Zdravko Čolić, Arsenal fest Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Oni koji su došli i sat vremena ranije „branili“ su svoje pozicije i nisu dali nikome da prođe

Kako je legendarni Čola uz pratnju orkestra izašao na scenu publika je bila u ekstazi. Vrisci su se prolamali Arsenalom i svi su uglas pevali svaku redom „Produži dalje“, „Gori vatra“, „Čija je ono zvijezda“…

Arsenal fest, koncert Zdravka Čolića Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Čolić, čija velika popularnost traje pet decenija, izvodio je niz svojih velikih hitova iz svih faza karijere uz podršku sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, i Fedora Vrtačnika koji potpisuje aranžmane.

U publicu su bile sve generacije, od mladih devojaka koje su nosile transparente i na sav glas vrištale svaku pesmu, do starijih gospođi koje u klasicima poput „Produži dalje“, „Gori vatra“, „Sinoć nisi bila tu“, „Ti si mi u krvi“ uživaju već decenijama. U krcatom Kneževom arsenalu mogle su se videti cele porodice sa sve malom decom na ramenima koja su razdragano rukama u vis pozdravljale neumornog Čolu.

Pevač se tokom večeri prisećao dragih kolega koji više nisu sa nama, te je tako izveo pesmu „Svadbarskim sokakom“ za Đorđa Balaševića.

Zdravko Čolić, Arsenal fest Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nisu izostale ni pesme iz novije faze karijere – „Tebe čuvam za kraj“, „Kuća puna naroda“…

Zdravko Čolić, koji je do sada koncerte za pamćenje sa simfonijskim orkestrom održao u Banjaluci, Puli i Zagrebu, prvi put je u ovakvoj postavi nastupio u Srbiji i malo je reći da je publika bila oduševljena. Bilo je onih koji su se bunili i negodovali što će Čolić u toj postavi da natupi na jednom rok festivalu, ali ako su isti bili večeras na Arsenalu videli su da je Čola, Čola gde god nastupio, „Čola – jedan jedini“, kako je i glasio jedan od transparenata u rukama devojčica.

– Moji prijatelji i saradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika pokrenuli smo celi projekat. Potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primeren ovoj ekskluzivnoj muzičkoj priči – poručio je ranije Čolić i zaista jeste bila takva – ekskluzivna noć.

Poslednje veče Arsenala otvorili su na Glavnoj bini Circa Waves, a nakon Zdravka Čolića nastupiće Palaye Royale u ponoć, zatim muzičar Sivert Hoyem, a čast da zatvore festival imaće Goblini.

Na Gardenu su večeras Mali demon, Kruz Roudi, Zhiva, legendarna Nik Vest, Iva Lorens, Despite the Noise, Savršeni marginalci, E-play, Z++ i Letu Štuke.

Arsenal fest, koncert Zdravka Čolića Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Na Explosive DJ stage stižu Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, zatim Ian Pooley I Wise D & Kobe.

Bonus video: Kijanu Rivs na Arsenal festu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare