"Pola zastave" Tomasa Rata, Foto: KCP Promo

U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva 20. maja biće otvorena izložba dela 10 autora, među kojima su i međunarodno poznati umetnici Ričard Dikon i Tomas Rat.

Radovi su, kako je navedeno u saopštenju galerije, nastajali u periodu od kraja devedesetih godina prošlog veka do 2017. godine i deo su zbirke Galerije.

Dikon je prvu samostalnu izložbu imao u Londonu 1978. godine, a svetsku slavu je stekao 1982. serijom “Art for other people”.

Dobitnik je prestižne „Tarnerove“ nagrade 1987. godine, a 1996. je proglašen francuskim Vitezom reda umetnosti i književnosti.

Predavao je i na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i sarađivao sa našim poznatim vajarom Mrđanom Bajićem.

Tomas Rat (1979) je holandski autor koji je samostalno izlagao u prestižnim galerijama u svojoj zemlji, kao i Londonu, Briselu, Pekingu i drugim svetskim centrima umetnosti.

Pored Rata i Dikona, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva svoje radove će izložiti i Larisa Ackov Palić, Milan Kralj, Dejana Marišan, Ivana Markez Filipović, Nadežda Oleg Ljahova, Ivana Rakidžić, Dimitrije Tadić i Joana Vulanović.

Dela, rađena različitim slikarskim i vajarskim tehnikama, postala su deo zbirke Galerije savremene umetnosti Pančeva poklonom ili otkupom.

Autorka izložbe je Ivana Markez Filipović, urednica programa Galerije savremene umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 30. juna, a galerija je otvorena radnim danima od 9 do 13 sati i od 17 do 20 časova, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar