Virvel Foto:Facebook/Virvel

U poslednje vreme sjajne nastupe imamo, ton nam radi naš drugar Gagi, koji je mađioničar zvuka, a na bubnju nam se ustalio Đura, naš stari saborac, i stvarno moćno zvučimo. Možda će ovaj koncert biti najbolji, kaže Dejan Drobac, osnivač i gitarista grupe Virvel koja nastupa večeras u KC Gradu od 21 čas.

Beogradska grupa Virvel nastupiće večeras u KC Gradu, što je ujedno i nezvanična promocija njihovog EP-ija “Vreme posle”, koji je nedavno objavljen. Virvel je jedinstven bend na domaćoj alternativnoj sceni, koji već dugo opstaje svirajući ovde slabo zastupljen muzički pravac indi-rok-šugejz, i ima vernu bazu fanova.

Foto:Stanislav Milojković

– Virvel se u Beogradu “dogodi” dva-tri puta godišnje i to bi trebalo da je dovoljan razlog za koncert… EP ”Vreme posle” je objavljen pre nekoliko nedelja i dobili smo mnogo poruka sa istim pitanjem: Kada će moći uživo da se čuje. Dakle, evo, večeras u KC Grad-u. U poslednje vreme sjajne nastupe imamo, ton nam radi naš drugar Gagi, koji je mađioničar zvuka, a na bubnju nam se ustalio Đura, naš stari saborac, i stvarno moćno zvučimo. Možda će ovaj koncert biti najbolji – kaže Dejan Drobac, gitarista i osnivač Virvela za Nova.rs.

EP “Vreme posle” ima četiri pesme – „Kijev. Vreme posle“, „Uprkos svemu“, „Veštice“ i „Nemirna“, i sniman je prošlog jula, a Dejan ističe da je bend zadovoljan urađenim.

– Uigrana ekipa je učestvovala, uz dodatak Andreja Mladenovića koji je radio miks. Snimali smo kod Uroša Milkića u studiju “Down There”, master je radio Džejms Plotkin, produkciju potpisujemo sami kao i uvek… Usput smo uradili i lajv video koji se vrti po muzičkim kanalima, a i na Jutjubu se može pogledati. Zanimljivo je da nam se za potrebe snimanja na bubnju pridružio Nemanja Aćimović i uradio neverovatan posao. Fenomenalan je umetnik.

Dejan i Tijana Drobac (pevačica i bas gitara u Virvelu) su bračni par. Zanimljivo je znati kako funkcioniše bend u takvim okolnostima, i da li to pomaže, odmaže ili je nevažno za međusobnu interakciju.

– Iskreno, jako je teško, ali ne zbog samog benda i rada u njemu. Mi smo svi tu jako bliski, interakcija je jednostavna i to je čisto uživanje. Problem je porodična logistika, probe, koncerti, snimanja, sve to uklopiti sa decom i svakodnevnim obavezama… I inače je komplikovano, a kad vas je dvoje – baš je teško – iskren je lider Virvela.

Foto:Jovan Marjanov

Grupa je svirala u Zagrebu početkom godine, i tamo, kako kažu, uvek dobro prolaze.

– Nama je u Zagrebu uvek lepo, i poslednji koncert je bio baš dobar. Prvi put smo tamo svirali 2007. i imamo finu bazu fanova. Ako počnem da pravim paralele između njih i nas neće dobro ispasti, nažalost nam ne ide baš puno toga u prilog… Za početak količina i kvalitet koncertnih prostora i klubova u Zagrebu u odnosu na Beograd, jer ovde ih praktično i nema… Bolje da ćutim.

Virvel Foto: Iva Atanacković

Pošto svi pričaju ovih dana o tome, i mi smo se za kraj razgovora dotakli koncerta Nika Kejva koji je zakazan za 18. jun na platou Geozavoda.

– Najdalje gde me možeš videti u tom delu grada gde gospodin nastupa jeste KC Grad. Nikada nisam bio u Beogradu na vodi, nikada nisam video onaj spomenik, dete ne vodim na rođendane u Galeriju. To je mesto zločina i ja ga tako posmatram. Razumem da ima ljudi kojih to ne dotiče, i koji će otići na koncert kao na bilo koji drugi. Ne osuđujem ih, ali ja nisam taj – pomirljivo, ali i jasno poručuje gitarista i pevač Virvela.

Bonus video: Džimi Hendriks – Živeo je kratko, ali je ostavio neizbrisiv trag u rokenrolu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare