Patriša Arket u filmu "Lost Higwhay" Foto: Ciby 2000 - October Films / Christophel Collection / Profimedia

Rekla sam Baltazaru: "Samo drži ruke na mojim grudima. Radije bih da ih ti držiš nego da ih ceo svet vidi", priseća se Patriša Arket snimanja filma "Izgubljeni autoput".

Patriša Arket nije imala problema sa spavanjem zbog svojih scena golotinje u psihološkom erotskom trileru „Izgubljeni autoput“ (Lost Higwhay) Dejvida Linča iz 1997. godine, piše “Indie Wire”.

Ona je igrala dve odvojene uloge u filmu – preljubnicu koja vara svog muža džez muzičara (Bil Pulman), i fatalnu ženu koja zavodi mehaničara (Baltazar Geti). Međutim, rekla je da je scena skidanja u filmu „bila zastrašujuća“. Ona je pohvalila Linča što je ukorio članove ekipe koji su izgovarali „odvratne“ komentare pre snimanja njenih scena golotinje.

Patriša Arket u filmu „Lost Higwhay“ Foto: Ciby 2000 – October Films / Christophel Collection / Profimedia

„Bila sam izuzetno povučena: kupala bih se u mraku“, rekla je Arket. „Scena kada moj lik mora da se skine bila je zastrašujuća za mene. Neki momci su izgovarali prostote, i rekla sam Dejvidu, ‘Nije mi ugodno – govore odvratne stvari'“.

Kako se Arket prisetila, Linč je odmah prešao na „Čekaj, ko je rekao šta?“

„Kada sam se vratila, svi ovi muškarci su gledali u svoja stopala, svi su se izvinili“, dodala je ona.

Tokom snimanja scene seksa, Patriša se setila da je zamolila svog kolegu Baltazara Getija da joj sakrije grudi od pogleda kamere. Zatim je govorila o svom „čvrstom“ karakteru.

„Trebalo je da bude zatvoren set. Rekla sam, ‘Ako skinem ovaj ogrtač i pogledam tebe, i znam da ne moraš da budeš tu, udariću te u lice'“, Arket se setila. „Kasnije sam rekla Baltazaru, ‘Samo drži ruke na mojim grudima. Radije bih da ih ti držiš nego da ih ceo svet vidi.'“

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona se prisetila drugih scena golotinje tokom svoje karijere, uključujući i za njenu prelomnu ulogu u filmu „Prava ljubav“. Za razliku od „Prave ljubavi“, Arket je primetila da se nije pripremala za scenu golotinje u filmu „Izgubljeni autoput“.

„Vežbala sam za ‘Pravu ljubav’, i čak tada, moj tip tela nije bio ‘tip tela’ tog vremena. Bilo je puno oblina, atletsko, snažno, i dobijala sam kritike zbog toga, ‘Tvoji zubi nisu pravilni’ i sve te gluposti“, rekla je Patriša.

„Sada gledam ‘Izgubljeni autoput’ i mislim, ‘Nije bilo toliko velikog rizika. Izgledaš dobro, dete.'“

Bonus video: Gvinet Paltrou: Omražena kraljica Holivuda – od Oskara do reklamiranja vibratora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar