Foto: IMBD

Ser Ijan Mekelen dao je život čarobnjaku Gandalfu u trilogiji “Gospodar prstenova” i teško da bi iko mogao da zamisli drugog glumca u toj ulozi. Dok se Piter Džekson vraća u Srednju zemlju u novoj priči “Gospodar prstenova: Lov na Goluma”, mnoge zanima da li će se bard glumišta vratiti svojoj poznatoj roli.

Mekelen je u novom intervjuu za londonski „Tajms“ komentarisao mogućnost da se vrati u film koji će režirati Endi Serkis, koji je tumačio lik Goluma u originalnoj trilogiji, a za scenario i produkciju zaduženi su Džekson, Fren Volš i Filipe Bojens. Premijera bi trebalo da bude 2026.

Ser je priznao da je čuo za “komešanje u Tolkinovoj zemlji”, te šaljivo dodao da je dobro što se nije brijao mesecima zbog nove predstave u kojoj igra na londonskom Vest Endu. U pitanju je komad rađen po Šekspirovom „Henriju Četvrtom“, koji je nazvan „Player Kings“ u kojem je konačno zaigrao sera Džona Falstafa.

– Međutim, još uvek nemam scenario, nema ni ponude, ni plana za „Goluma“. Možda bih i bio zainteresovan, naravno, ako budem živ. Svesni ste da ovaj život ne traje večno. Ako želite da prihvatite da ste smrtni, samo morate da pogledate svoj adresar. I tako, kada dođe scenario ili nagoveštaj ponude, pomislite: “Ovo bi mogao biti moj poslednji posao“. Ne znam da li su ljudi na drugim poslovima svesni da postaju bolji u onome što rade, ali za mene je ponos što sam sada bolji u glumi nego kada sam počeo. Dakle, ako je Falstaf moj poslednji posao, bolje bi mi bilo da to uradim kako treba, zar ne?

Ijan Mekelen Foto:EPA/ETIENNE LAURENT

U nedavnom intervjuu za „Deadline“, Piter Džekson je govorio o tome zašto je fokusiranje na Goluma bilo zanimljivo.

– Lik Goluma/Smigla me je oduvek fascinirao jer Golum odražava najgore ljudske prirode, dok je njegova druga strana prilično simpatična. Mislim da se povezuje i sa čitaocima i sa filmskom publikom, jer u svima nama ima po malo i jednog i drugog. Zaista želimo da istražimo njegovu prošlost i udubimo se u one delove njegovog putovanja koje nismo imali vremena da pokrijemo u ranijim filmovima. Prerano je znati ko će mu preći put, ali dovoljno je reći da ćemo preuzeti vođstvo od profesora Tolkina – kazao je Piter Džekson.

Bonus video: Gospodar prstenova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare