Dragan Jovanović i Aleksandar Vučić
Dragan Jovanović i Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Goran Srdanov/Nova.rs

’’Svakog kandidata na listi ’’Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve’’, birao je Vučić. On je svakog čoveka vrednovao i svakog čoveka stavio tamo gde misli da treba i gde misli da zaslužuje’’, izjavio je za Glas Šumadije Dragan Jovanović predsednik stranke Bolja Srbija iz Topole, koji je na parlamentarnim izborima kandidat na SNS listi.

Jovanović je ovom izjavom, možda i nehotice, otkrio da se Aleksandar Vučić ponaša kao apsolutni autoritet u stranci, te da, sudeći prema ovom Jovanovićevom stavu, u SNS-u nije bilo demokratskih načela prilikom izbora poslaničkih kandidata.

Pročitajte još...

Dugogodišnji predsednik Topole, Dragan Jovanović, koji je tom šumadijskom opštinom vladao puna četiri mandata, izgubio je vlast na lokalnim izborima 2020. godine, iako je imao više glasova od SNS-a. Jovanović je prošle godine, sa svojom odborničkom grupom uspeo da preglasa naprednjake i preuzme vlast, čime je stekao veliku političku popularnost.

Godinu dana Topola je bila ‘‘opoziciona opština‘‘, a onda se, iznenada, Jovanović našao na SNS listi kao kandidat za narodnog poslanika. I to, kao najbolje kotirani kandidat iz cele Šumadije.

U intervjuu za Glas Šumadije, Jovanović je svoju poziciju na listi prokomentarisao rečima, ‘‘Pa, je l‘ vi mislite da ja to nisam zaslužio?‘‘ i otkro da je imao direktan dogovor sa Aleksandrom Vučićem.

‘‘Vučić i neki ljudi, kao što je Darko Glišić, koga ja izuzetno cenim i poštujem, su došli i rekli mi: Dragane ok, ovi ljudi koji su do sada imali problem sa tobom i koji su ti pravili najveći problem, neće biti u toj celoj priči. Hajde da se dogovorimo, hajde nešto da uradimo u Topoli. Hajde da se dogovorimo oko nekih 4-5 projekata koji su za Topolu neophodni. Sa druge strane imam i neke zasluge iz prethodnih godina. Naravno, mi smo tražili još neke stvari, poput učešća u izvršnoj vlasti u Vladi Srbije‘‘, opisao je Jovanović kako su tekli pregovori i otkrio da je odgovor bio ‘‘mi ćemo tebe da ispoštujemo, imaćeš to mesto udarnog iz Šumadije‘‘.

Jovanović je Glasu Šumadije dalje otkrio i da je pod mestima u izvršnoj vlasti, mislio na ‘‘mesta pomoćnika i državnih sekretara‘‘, ne otkrivajući o kojim ministarstvima je reč.

‘‘Ne bih da se izjašnjavam oko konkretnog ministarstva, ali naravno da ja uvek imam neka konkretna ministarstva na umu, jer ja sam uvek praktičan i konkretan čovek. Sa druge strane tražićemo i očekujemo mesto oko Koridora Srbije ili Puteva Srbije, ili mesto u Skupštini Koridora, koje je i pripadalo ranije ’’Boljoj Srbiji’’, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Vučić protiv Vučića – ko je zaista širio paniku u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare