Beograd poziva Srbe da glasaju na kosovskim izborima i za sistem, za koji istovremeno tvrde da nije bezbedan za nas i za koji navode da upravo od njega moraju da zaštite srpsko stanovništvo, ocenila je urednica portala Kossev Tanja Lazarević povodom sadašnje bezbednosne situacije na Kosovo. 

Ona je u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S podsetila da predstavnici vlasti u Beogradu od 2017. godine vrlo često kada pričaju o Kosovu pominju reč pogrom, koja kod tamošnjih Srba  ima vrlo teško i bolno značanje, kao i da u kontekstu kosovske situacije često govore o Bljesku i i Oluju.

„Moram da kažem da ta priča o pogromu, koji od od 2017. godine u svojim govorima pominju Aleksandar Vulin, Ivica Dačić, ali i Aleksandar Vučić, mene uvek podseti na onu priču o čobaninu, vuku i selu i uvek mi izaziva bojazan i strah“ objasnila je Lazarević aludirajući na priču o čoboninu, koji je često svoje seljane, čak i kad za to nije bilo osnova, uzbunjivao da preti opasnost od vuka, da mu onda  kada je vuk zaista napao selo, više niko nije verovao.

Navela je da su poruke koje šalju predstavnici vlasti u Beogradu Srbima sa Kosova konfuzne i uznemirujuće iz više uglova.

„Poruka sa Saveta za nacionalnu bezbednost gde ministar kaže da je situacija vrlo komplikovana stiže u vreme hapšenje kriminalne grupe u Beogradu i kada čujemo da je planiran atentat na predsednika, a pri tome ništa ne čujemo o toj situaciji koja se dešava kod nas na Kosovu. Samo znamo da je ozbiljnija od pokušaja atentata na predsednika. Istovremeno, ta poruke  stižu u jeku kampanje za kosovske izbore na koje nas pozivaju učestvujemo i da glasamo za sistem za koji kažu da nas ugrožava, da nam preti pogrom i da od njega moraju da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu“ ocenila je Lazarević.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram