Zoran Todorović: Kod nevakcinisanih se apsolutno širi novi soj

Emisije 23. sep. 202107:32 > 12:14
Podeli:
Zoran Todorović

Klinički farmakolog profesor doktor Zoran Todorović rekao je za "Probudi se" na televiziji Nova S da se kod nevakcinisanih "novi soj širi apsolutno" i da veliki broj obolelih koji se pojavljuje jeste najverovatnije vezan za pojavu novih sojeva korone.

U Holandiji se bez kovid propusnica ne može ni u javni toalet. U ovoj zemlji, ali i u Danskoj i Švedskoj sve mere osim propusnica su ukinute. Sertifikat je svakodnevica u većini evropskih zemalja, koje u proseku imaju 70 odsto vakcinisanih građana. Da li je broj vakcinisanih uslov za kovid sertifikate, u kojim situacijama oni imaju smisla i gde se na toj mapi nalazi Srbija kao lider po broju zaraženih u Evropi. O Ovome je za Probudi se na televiziji Nova S govorio klinički farmakolog profesor doktor Zoran Todorović.

Na pitanje da li je ovo epidemija nevakcinisanih, kaže:

„Mi smo imali svakako u početku intenzivnu vakcinaciju, a onda se to zaravnilo. Nismo mi jedini, u mnogim zemljama je tako bilo. Dosta je nevakcinisanih, ono što smo sigurni jeste da se kod nevakcinisanih ovaj novi soj širi apsolutno i veliki, veliki broj koji se pojavljuje najverovatnije je vezan za pojavu ovih novih sojeva“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar