Zelenović u „Pregledu dana“ otkrio ko su šabački batinaši

Emisije 03. dec. 202100:33
Podeli:
Pregled dana
Nebojša Zelenović Foto:Newsmax Adria

Lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanskre platforme "Akcija" Nebojša Zelenović kaže da je njihov advokatski tim utvrdio identitete mladića sa palicama koji su se sukobili sa demonstrantima tokom protesta u Šapcu 27. novembra i da će protiv njih biti podnete krivične prijave. Istovremeno, iz vlasti stižu tvrdnje da su demonstranti krivi za nasilje u Šapcu. Tamošnji SNS podneo je, kažu, krivične prijave protiv nekoliko osoba, među kojima je i Nebojša Zelenović koji je večeras bio gost u emisiji "Pregled dana".

Upitan ko su mladići sa motkama, Zelenović je rekao da su to deo parapolicijskih snaga koje su bile angažovane da probiju blokadu na mostu u Šapcu, u subotu.

„Ono što je zabrinjavajuće i što se desilo prvi put posle dužeg vremena kod nas i što je uznemirilo građane je način na koji se to desilo. Građani su došli da na nekoliko tačaka u Srbiji blokiraju određene saobraćajnice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo lošim Zakonom o eksproprijaciji, ali onda se desilo nešto što niko nije očekivao da se organizuju pripadnici SNS zajedno sa lokalnim batinašima sa želom da ih rasteraju“, objasnio je Zelenović.

Čovek koji je upravljao bagerom se zove Nebojša Stojićević Jarin i protiv njega je podignuta krivična prijava, kao i protiv još 12 osoba.

„Taj čovek nije nikakv vozač bagera, niti je kao što je rekao predsednik neko ko je pošao na skup. On ne zna da vozi bager, on nema dozvolu da vozi bager, a pored njega, na tom istom begeru, stoji njegov zet Dušan Prokić, koji je inače zaposlen u JP ‘Parking servis’  u Šapcu“, naglasio je Zelenović.

Celokupono gostovanje Nebojše Zelenovića u emisiji „Pregled dana“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar