Zašto su užički naprednjaci smenjeni uprkos “dobrom radu”?

Emisije 25. nov. 202122:56
Podeli:
Foto: Nova S

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Užicu raspušten je 9. novembra Odlukom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, odnosno predsednika Aleksandra Vučića. Ovaj odbor imao je 100 članova, a do formiranja novog, za poverenike su imenovani gradonačelnica Jelena Raković Radivojević i član Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković.

Reporterka: Snježana Ostojić

“Podrška predsednika Srbije, premijerke i ministarstava daje nam smelost da još bolje planiramo i radimo”, rekla je gradonačelnica Užica koja od sada obavlja i dužnost poverenika užičkog odbora SNS. Zato je, bar novinarima, bio nejasan razlog raspuštanja odbora naprednjaka, a odgovori novih poverenika bili su šturi i veoma škrti.

“Gradski odbor SNS nije raspušten zato što nije dobro radio. Naprotiv. Na prethodnim izborima postigli smo najbolji rezultat u Užicu, ali moramo dati šansu i mladim ljudima kao i svim onim iskusnim koji imaju snege i energije sve sa jednim ciljem da svi građani Užica žive što bolje”, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Da li će novi poverenici kroz reorganizaciju Gradskog odbora uspeti da, među 7.500 članova koliko ih ima u Užicu, uspeti da nađu mlade ljude sa dobrim idejama, videće se već na sledećim izborima. A evo kako Užičani komentarišu dosadašnji rad, ali i raspuštanje odbora najbrojnije stranke u gradu.

“Uopšte ne pratim to i nijednu stranku ne pratim. Ne zanima me. Mirnije živim”,  “Nije niko za mene dobro uradio, verujte ono kako ja gledam”, “To što su oni raspušteni to je dobro za ovaj grad. Dabogda se više nikad ne vratili ovde zajedno sa predsednikom. To slobodno govorim u svoje lično ime jer sam rezigniran jer kao prvo Užicem ne upravljaju Užičani nego došljaci”, rekli su anketirani Užičani.

A mogućnost da je odbor raspušten zbog unutarstranačkih podela poverenica užičkog odbora kategorično je odbacila.

“SNS u Užicu nikada nije bila jedinstvenija nego što je sada. Ne postoje više nikakve struje u SNS i da završimo konačno jednom sa tom pričom. Mi smo jedinstveni, istrajni i znamo šta nam je cilj i kom cilju težimo”, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Podsećanja radi, užički odbor naprednjaka rapušten je i 2017. godine zbog loših izbornih rezultata. I nakon brojnih pokušja nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li je odbor morao biti rapušten kako bi se dala šansa mladim ljudima da daju svoj doprinos stranci ili ćemo pravi razlog saznati naknadno.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar