Printscreen/Probudi se

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Crnoj Gori Zlatko Vujović rekao je da je najveći gubitnik dešavanja na Cetinju građanski pokret URA i Dritan Abazović, te da očekuje da Demokratski front (DF) bude deo neke naredne Vlade.

Vujović je u emisiji „Probudi se“ rekao da su građani Crne Gore najveći gubitnici jučerašnjih dešavanja na Cetinju.

„Kada govorimo ko je izgubio, izgubili su građani Crne Gore jer su dodatno produbljene duboke podele. Ove podele će samo naneti štetu nekom mirnom skladu u kojem žive građani. Ovo je sve moglo lako da se izbegne. Mitropolit Joanikije je neko kome je sedište na Cetinju, ali tamo gotovo da i nema vernika koji podržavaju SPC, za razliku od Podgorice. Organizacija u uporištu onih koji su protivnici SPC samim tim postaje rizik, pa oni misle da je to atak protiv njih“, rekao je Vujović u „Probudi se“.

On je dodao da su potezi patrijarha Porfirija i odluke poslednjeg sabora SPC dodatno razjarili građane.

„Ukinut je status arhiepiskopije Crne Gore, Vučić je govorio da su oni sprečili da se pravoslavna crkva u Crnoj Gori pretvori u neku novu autokefalnost. Poslušajte šta govori predsednik Vučić i poslušajte izjave Demokratskog fronta, koji su rekli da su od premijera saznali da je u toku puč, iako i dalje nismo saznali ko je to hteo da preuzme. Saglasićemo se da je DF pod kontrolom predsednika Vučića“, jasan je Vujović i dodaje:

„Najveći gubitnik politički gledano je politički pokret URA i Dritan Abazović, zato što su njegovi birači bili na suprotnoj strani od onoga što je on sprovodio juce. Glasači URA veoma su razočarani i javno iskazuju nezadovoljstvo i otklon od URA. Što se tiče DF, očekujem da će oni biti deo neke nova ili rekonstruisane Vlade. Posledice su takve da ćemo ići sve više ka nacionalnom glasanju, te da će se smanjiti prostor za građanske opcije. To je ono što mene zabrinjava, ali to je ono ka čemu mi idemo“, istakao je Vujović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar