„Vučić je sa Šapićem već našao svog Tomaševića“

Emisije 02. jun. 202108:10 > 12:29
Podeli:
Panović

"Plašim se da je Vučić sa Šapićem već našao svog Tomaševića. Opozicija tu tek treba da napravi jedan korak i treba da nađe konkurenta za Beograd", ocenio je novinar Zoran Panović, komentarišući aktuelna politička dešavanja u Hrvatskoj i izbor Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba. Gost jutarnjeg programa televizije Nova S "Probudi se", pozitivno je ocenio i čestitku patrijarha porfirija upućenu novom zagrebačkom gradonačelniku.

„Dobro je da se citiraju Indeksi i Džoni Štulić, to deluje ohrabrujuće“, kaže Panović, uz ocenu da je patrijarh moderan čovek.

On dodaje i da Porfirije ima neku vrstu konsenzusa u društvu, a primećuje i paradoks da u trenutku kada nemamo demokratiju u društvu imamo neke drugačije ljude na čelu crkve ili SANU.

On ocenjuje da je to što pomno pratimo i reagujemo na sve izbore, od onih na univerzitetu, do izbora u Hrvatskoj, zapravo kompenzacija za odsustvo pravih i demokratskih izbora.

„Projektujemo izbore i u crkvi i u UNSU“, smatra Panović.

On primećuje i naš pogled uprt u Zgareb, pa konstatuje da mi zapravo vidimo da nemamo takve izbore i pitamo se hoćemo li ih jednog dana imati.

„To je kompleks zbog toga što mi nemamo duži niz godina prave demokratske izbore i nadam se da ćemo ih dobiti“, kaže Panović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar