Foto: print screen Probudi se

“Naučnici tužili državu”, “Opozicija traži kandidata među poznatim ličnostima”, “Kako je premijerka postala ekspert za naslovne Danasa”, ove teme iz današnje štape u emisiji “Probudi se” komentariše novinar i kolumnista lista Danas Gojko Vlaović.

Premijerka Ana Brnabić je na “Pinku” komentarisala kako je vlast pod stalnim napadima medija koji, po njoj, nisu objektivni i tom prilikom je pokazala Danas.

“Tom prilikom je pokazivala naslovne strane i određene tekstove iz Danasa, za koje je ocenila da neargumentovano kritikuju vlast”, podsetio je Vlaović i ocenio:

“Mislim da je htela da prikaže Srpsku naprednu stranku i vlast kao žrtve opozicionih medija koji žele da joj naškode na taj način što će da iznose neistine o njoj, a pri tom je ona iznosila neistine od listu u kome ja radim.”

Povezane vesti:

Podseća da je premijerka, kada je govorila o tekstu iz Danasa posvećenom nabavci vitamina iz Mađarske, rekla da je tekst ksenofoban.

“Svako ko je i jedanput u životu otvorio Danas, slagao se sa njegovom uređivačkom politikom ili ne, je mogao da zaključi da je Danas sve samo ne ksenofoban list”, kaže.

Takođe je rekla da je Danas pokrenuo “histeričnu kampanju protiv predsednika Vučića”.

“To je očito predstava za glasačko telo Srpske napredne stranke, ali mislim da tim iz SNS koji je pripremao nije dobro to uradio, jer zaista ni pristalice SNS ne mogu da poveruju u to što je ona izgovorila”, kaže.

Govoreći o reakcijama vlasti na “Ekološki protest” koji je održan u toku vikenda kaže da je vlast zbog toga vrlo zabrinuta jer ne zna da li može to da kontroliše.

“Imamo situaciju da vlast može da hendluje sve probleme u Srbiji osim socijalnih i ekoloških. Zbog čega? S jedne strane država želi da učini domaćim i stranim investitorima koji žele da ulažu u obnovljive izvore energije koji štete životnoj sredini, a sa druge strane žele da učine ekološkom pokretu zato što je on popularan, nema nikoga ko mrzi ekološki pokret”, objašnjava.

Kaže da je do sada Vlast to rešavala tako što je ekološkim pokretima davala obećanja koja nije ispunjavala a investitorima govorila da nastave kao i do sad.

Međutim, sada se desio protest, koji je po informacijama koje imam, vlast prilično zabrinuo, i čak su se bezbednosne službe raspitivale ko će od političara sve tu da učestvuje”. 

Smatra da su u vezi protesta vlast zabrinule dve stvari: 

“Prva je da se ekološki pokret ne formira kao politička stranka koja može da uđe u parlamet i da se priključi opoziciji i vlast bude smenjena. A druga je što veliki broj glasača SNS podržava podržava taj pokret”, kaže. 

Dodaje da je vlast tu u pat poziciji jer ako ispune zahteve ekološkog pokreta imaće problem sa investitorima. 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar