Foto: Nova S

Nesuglasice traju od izbora, a nova rasprava do koje je došlo u Skupštini Srbije i u javnosti između Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, traje danima. Jučerašnji dan počeo je informacijom da potencijalno rešenje sukoba ima najstariji poslanik Vladeta Janković. Današnji dan dokazao je da ta ideja neće biti izvodljiva.

Reporterka: Irena Štikovac

Opozicija mora da nađe zajednički jezik kako bi „ugrozila pogubni režim“ Aleksandra Vučića, poručio je juče poslanik Vladeta Janković uz spremnost da posreduje između SSP-a i Narodne stranke. Samo dan kasnije, Janković redakciji „Među nama“ otkriva da ipak menja svoj plan.

„Moja ponuda je i inače bila uslovna, ali kako su prve reakcije daleko od povoljnih, sada se može smatrati neopozivo povučenom“, kaže Vladeta Janković

Ozbiljan opozicioni potencijal u Skupštini Srbije već je straćen, ali ne zbog razmirica između dve stranke, već zbog napada ljudi iz Narodne stranke, poručuje Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a. S druge strane, Vuk Jeremić, pozvao je članove svoje partije, da ne odgovaraju na provokacije.

„Pokazalo se na prethodim izborima da konačno ujedinjenje opozicije nije moguće, ali saradnja unutar opozicije, unutar onih koji su proziv režima Aleksandra Vučića treba da postoji. Ona trenutno postoji između Narodne stranke, Demokratske stranke, Ne davimo Beograd i stranke Zajedno“, rekao je Stefan Jovanović iz Narodne stranke.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)