Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograda, odbornik u Skupštini grada Beograda, ocenio je večeras da je Srbija odabrala stranu Rusije u aktuelnoj svetskoj situaciji i dodao da ruski uticaj kroz Gazprom i NIS ugrožava našu nacionalnu bezbednost.

„Imam utisak da smo odabrali stranu i to stranu Rusije, to je vrlo jasno. Naravno da je teško raskidanje tog odnosa jer je to posledica višedecenijskog uticaja preko određenih političkih struktura, pre svega u energetskom sektoru Rusije“, rekao je Veselinović u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

On je istakao da Srbija prvo mora da osudi rusku agresiju na Ukrajinu, a da zatim moramo da pratimo zajedničku spoljnu politiku EU, za šta smo se, kako je naveo, obavezali u želji da postanemo deo Unije.

Veselinović je naveo i kako Srbija mora da insistira na tome da taj rat stane i tako što će pokretati različite mirovne inicijative.

„Svako prolongiranje te odluke će Srbiju koštati što više“, ocenio je Veselinović.

Govoreći o slici Vučića dok pozirao u čečenskom gunju, Veselinović je istakao da ovo „nije stvar da smo neutralni u nekom sukobu, već jasna stvar na čijoj strani istorije želimo da stojimo“.

„Mislim da je to deo toga da se prikazuje da smo više na ruskoj strani. Ja mislim da je to taj čin… Ovo je jedan dodatak tome da se Rusima pošalje signal ‘Sa vama smo'“, rekao je Veselinović o pomenutoj slici Vučića u gunju.

Predrag Marsenić iz Novog DSS-a, poslanik koalicije NADA u Skupštini Srbije, rekao je da ne vidi problem u tome što se Vučić slikao u čečenskom gunju.

„Meni je bilo malo simpatično i smešno, očekivao sam da stavi tu šubaru bilo bi možda još efektnije… Ne vidim problem u tome, ovo je možda jedan od retkih primera, gde je predsednik uradio ono što zaista jeste njegov posao i primio je neku stranu delegaciju na jedan normalan i pristojan način, pokazuje i neku vrstu poštovanja prema ljudima koji su to doneli“, rekao je Marsenić.

On je naveo i kako Srbija treba da ima dobre odnose sa svima „uključujući i sa Čečenima“.

„Čečeni su deo Rusije i praktično naši strateški partneri, tako da ne vidim da je ovo nešto, osim što je bilo malo simpatično i smešno, mislim da je ovo sasvim u redu“, rekao je poslanik koalicije NADA.

Govoreći o reakciji Viole fon Kramon, Marsenić je naveo da mu se čini da je ona u srpskom parlamentu „najpominjanija osoba uz Veljka Belivuka“.

„To je potpuno neverovatno. Ja ne mislim da ona ima neku sasvim dobru nameru prema nama imajući u vidu prethodno ponašanje… Ovde je na delu neka vrsta samozaljubljenog elitizma koji je dosta prisutan u EU i na Zapadu“, izjavio je poslanik koalicije NADA.

BONUS VIDEO – Obnavlja se teren u Nišu na kome je Piksi zaigrao fudbal

Komentari

Svi komentari (0)