Veselinović: Hrvatsko društvo nekoliko godina ispred našeg

Emisije 01. jun. 202122:42
Podeli:
Dobrica Veselinović Foto: Nova S

Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd ocenio je u emisiji "Među nama" da je hrvatsko društvo nekoliko godina ispred našeg, te da je zato bila moguća ubedljiva pobeda Tomislava Tomaševića na zagrebačkim izborima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Delegacija Inicijative Ne davimo Beograd boravila je nedavno u Zagrebu, gde je na izborima podržala novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovu platformu „Možemo“.

„Fantastičan uspeh, veliko oduševljenje i nada da politika može da se vodi na drugi način i da će pozicionirati neke nove teme u javni prostor“, kaže Veselinović o zagrebačkim izborima.

Posle prvog kruga glasanja već je bilo jasno da će Tomislav Tomašević biti novi gradonačelnik Zagreba, ali dobra izlaznost, kao i broj glasova koje je on osvojio – sve je fascinantno, ocenio je Veselinović.

Nekoliko stvari se poklopilo, te je Zagreb nakon dvadesetogodišnje vladavine Milana Bandića odlučio da želi novi način upravljanja gradom.

„Ljudi iz platforme imaju dug aktivistički staž, hteli su da promene kako grad izgleda. Tomašević je istakao kako ne želi obezbeđenje i neće menjati svoj način života“, kazao je Veselinović.

U Hrvatskoj se dogodio veliki zeleni talas, smatra Veselinović, jer je društvo nekoliko godina ispred našeg.

„Situacija u smislu izbornih uslova je značajno ispred Srbije. Videli smo stalne debate na javnom servisu, ali i odnos prema izborima kao stubu demokratije“.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar