Liste čekanja za salu za venčanja

Emisije 30. jul. 202118:48
Podeli:
Foto: Nova S

Mladenci koji su otkazivali ili čekali svoje venčanje konačno su dočekali svoje termine nakon popuštanja epidemioloških mera. To je međutim dovelo do prebukiranosti sala za venčanja, pa je tako termin vikendom gotovo nemoguće naći do polovine naredne godine.

Oko 40.000 parova u Srbiji više od godinu i po dana moralo je da sačeka svoja svadbena veselja usled zabrane okupljanja. To je i razlog što su ovog leta mladenci masovno pohrlili da zakažu svoje termine.

„U martu 2020. sve nas je zatekla vest o pandemiji i tada smo odlučili da pomerimo svadbu za narednu godinu. Na kraju smo odložili i taj datum i uspeli smo velikom srećom da nađemo datum koji nam odgovara i koji je bio poklopljen sa samom situacijom… znam mnoge mladence koji su po četvrti, peti put otkazuju i čekaju svoj datum“, rekla je Milica Kuč.

Da je navala sada velika svedoče i vlasnici sala za venčanja, kao i oni koji učestvuju u organizaciji venčanja

„Ova godina je popunjena negde do kraja oktobra, a sledeća godina istina da ima veći broj popunjenih termina zato što je jedan deo termina prešao na sledeću, tako da do pola godine imamo veću potražnju i više bukiranih termina“, navodi Nikola Janković iz Udruženja „Ivent industrija“.

„Mi generalno u letnjem periodu radimo tokom cele nedelje, zato što tad dolaze naši mladenci iz inostranstva, koji se venčavaju kada ima slobodnih termina. Petak je skoro svuda zauzet sada, ali ima venčanja koja se organizuju i utorkom i četvrtkom i mi koristimo svaki momenat da što više radimo“, kaže Marijana Vukadin iz Agencije za organizaciju venčanja.

Ipak i dalje se prisećaju krizne pandemijske godine, sumiraju troškove i strahuju od novog zatvaranja

Nikola Janković iz Udruženja „Ivent industrija“ napominje da su gubici strašni, i da će verovatno i ovu godinu i sledeću celu raditi da bi se vratili na nulu, zato što su pored standardnih obaveza prema državi imali veliki broj otkaza gde su morali da nadoknađuju ljudima novac za te termine i to je bio veliki problem.

Cene su ostale nepromenjene u odnosu na prethodne godine. Stolica u restoranu košta između 30 i 80 evra, venčanica između 300 i 600, muzika između 2.000 i 3.000 evra. Ipak, najavljuje se da bi cene od naredne godine mogle da budu veće.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ TV Nova S novinarke Milene Prodanović možete pogledati ovde:

Komentari

Vaš komentar