Vuk Velebit Printscreen

Politikolog Vuk Velebit rekao je da su vlast i opozicija prepoznali ekologiju kao bitnu temu, te da je građanima ova tema približnija nego borba za institucije.

Velebit je u emisiji „Probudi se“ prokomentarisao osnivanje pokreta „Akcija“, na čijem čelu će se naći Nebojša Zelenović i naglasio da se možda zakasnilo da pravljenjem jedne takve platforme.

„Danas više ne znamo koliko imamo platformi, stranaka, pokreta. Mislim da je u ovo u suštini dobro, te da je opozicija prepoznala da je pitanje ekologije pitanje koje se tiče svih građana. To je vrlo opipljivo građanima, jer vi kada izađete napolje, vidite da vam je zagađen vazduh. To je približnije građanima nego borba za institucije. Super je sve to, ali nije suštinski bitno građanima. Ekološki pokret ‘Odbranimo reke Stare planine’ pokazao je koliko je ljudima pitanje ekologije bitno. Na taj način vi približavate tu temu građanima, pa će se oni uključiti u borbu“, rekao je Velebit.

On je istakao da se prepoznala autentičnost želje za ekologiju, te da misli da ljudi nisu videli nikakve političke ideje u svemu tome.

„To je jedan lokalni pokret koji je prerastao u nešto veće. Uvek postoji ta mogućnost da vam građani neće verovati. Sada su se političke stranke setile da njima to može biti prioritet, a isto važi za pripadnike vlasti. Verovatno su istraživanja javnog mnjenja pokazala da je ekologija bitna tema za građane“, rekao je Velebit.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)