Valjevo: Ostavke u SSP zbog sastanka Đilas -Vučić

Emisije 14. jun. 202222:23
Podeli:
Valjevo: Ostavke u SSP zbog sastanka Đilas-Vučić/ Foto: Nova S,

Uprkos dobrom rezultatu na izborima u Valjevu i dobroj saradnji sa vrhom strankom u Beogradu najuže rukovodstvo Stranke slobode i pravde u tom gradu odlučilo je da istupi. Delovanje do skoro matične stranke nakon izbora tumače kao politički preokret sa kojim nisu saglasni.

Reporter: Milena Prodanović

„Došlo je konkretno do promene u vezi sa stavovima za uvođenje sankcija Ruskoj federaciji, gde je principijelni stav pre izbora bio da su protiv prosto bilo kakvih sankcija, Mi smo bili prepoznati i u gradu i na nivou republike kao stranka koja je bila najoštrija opozicija ovom režimu. I to je jedini ključni razlog zašto smo mi ovde ušli. Dakle, to su bili zakon o poreklu imovine, zakon o lustraciji koji je često pominjan u javnosti, a sada toga više nema. Nema više tih korupcionaških afera, nema više priča o partiji – bratiji. Sada se sve to postavlja na kolosek neke konstruktivne opozicije“, rekao je bivši član Gradskog odbora SSP Stefan Jakovljević.

Iako odluka dolazi dva meseca kasnije, kap koja je nakon aprilskih izbora prelila čašu kažu, je razgovor koji je predsednik njihove stranke, bez konsultacija, imao  sa predsednikom države Aleksandrom Vučićm.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar