Uzelac: U kulturi tolerancije ima pomaka samo jedan dan u godini

Emisije 19. sep. 202100:57
Podeli:
Maja Uzelac Foto: Newsmax Adria

Da li se Srbija promenila pa su različitosti postale nešto normalno i prihvatljivo ili je taj jaz i netrpeljivost i dalje prisutan do te mere da oni koji su drugačiji nikada neće biti potpuno slobodni, potpuno regularni deo društva. O tome u "Pregledu dana" govori rediteljka i kolumnistkinja Maja Uzelac.

Uzelac je rekla da joj je kultura različitosti bliska tema jer ima dosta prijatelja koji imaju te probleme i da iz prve ruke zna kako im je u ovom društvu.

Upitana da li misli da je u poslednjih 20 godina ta kultura tolerancije i uvažavanja različitosti iole evoluirala u Srbiji, ona je rekla da nije, odnosno da ima pomaka jedan dan u godini kada je Parada ponosa  i kada gledamo lepotu na ulicama.

„Razumem da tim ljudima znači i tih nekoliko sati tokom kojih će se osećati kao među svojima, na nekakvoj žurci gde je sve lepo, ali mislim da treba da budemo svesni toga da je to samo balon od sapunice posle koga se stvari vraćaju u normalu, gde se ne radi apsolutno ništa da se položaj tih ljudi na bilo koji način popravi. Od njih se ograđuje na svaki način i svako od koga se to očekuje to radi na čelu sa premijerkom koja uživa sva prava u ovoj zemlji koja niko drudi nema“, naglasila je Uzelac.

Pogledajte celokupno gostovanje Maje Uzelac u „Pregledu dana“:

Komentari

Vaš komentar