Utisak nedelje: Vladeta Janković, Stefan Surlić i Milan Radonjić

Emisije 19. okt. 202108:40 > 09:55
Podeli:
Utisak nedelje Vladeta Jankovic Milan Radonjic Stefan Surlic Olja Beckovic
Olja Bećković, Vladeta Janković, Milan Radonjić i Stefan Surlić gosti u emisiji Utisak nedelje Foto:Ivan Dinić/Nova S

Profesor BU u penziji Vladeta Janković, novinar NIN-a Milan Radonjić i politikolog Stefan Surlić, bilis u gosti nove emisije "Utisak nedelje", koja se emituje na televiziji Nova S.

Svaki izlazak na izbore na Kosovu pod ovim uslovima i u ovim okolnostima je priznavanje poraza i slabosti, jedna vrsta kapitalizacije i nastavak niza Vučićevih kapitulantskih poteza koji traju godinama, uveren je profesor BU u penziji Vladeta Janković. To je još jedan novi ustupak na tom putu koji mora da se jednog dana završi dizanjem ruku od Kosova, dodao je on.

On je rekao i da je pretnja MIG-ovima i tenkovima “bila samo još jedna u nizu Vučićevih predstava, potpuno neadekvatna reakcija jer prave opasnosti nije ni bilo dok god je tamo NATO-a i Kfora”.

Novinar NIN-a Milan Radonjić se složio sa prof. Jankovićem da je ovde reč o jednoj režiji u kojoj “gledamo lavovsku borbu koja se manifestuje kroz preletanje aviona”.

Surlić precizira da je kreirana atmosfera dve lojalnosti Srba na severu Kosova. Jedna je lojalnost prema Srbiji i Srpskoj listi, a druga prema prištinskim institucijama, potrebi da integrišu policiju, sudstvo, lokalnu samoupravu, a kako igraju Beograd i Priština te dve lojalnosti isključuju jednu drugu.

Pogledajte celu emisiju:

BONUS VIDEO: Utisak nedelje Dragana Pećo, Ivan Ninić i Andrej Ivanji

Komentari

Vaš komentar