Utisak nedelje: Milica Andrić Rakić, Vujo Ilić i Božo Prelević

Emisije 28. sep. 202108:00 > 09:01
Podeli:
Utisak nedelje_ Milica Andrić Rakić, Vujo Ilić i Božo Prelević
Foto: Printscreen/TV_Nova_S

Gosti nove emisije "Utisak nedelje" bili su Milica Andrić Rakić iz NVO Nove društvene inicijative, advokat Božo Prelević i politikolog Vujo Ilić.

Milica Andrić Rakić iz NVO Nove društvene inicijative istakla je da situacija na severu Kosova zaista nije prijatna i što duže traje veće su šanse da se desi nešto što nijedna strana ne želi, odnosno može da dovede do incidenta.

Andrić Rakić, koja je u emisiju „Utisak nedelje“ došla iz Severne Mitrovice, objasnila je da su na terenu specijalne jedince kosovske policije ROSU isprepletane sa građanima, što je dosta rizična situacija i što dosada nije bio slučaj.

Advokat Božo Prelević rekao je da ne veruje da su te tenzije izrežirane, ali da je nevolja što su i Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti u predizbornoj godini, te da onaj ko izgubi u ovom ratu živaca verovatno neće dobro proći i na izborima i to povećava tenzju. On smatra da će međunarodna zajednica morati da probliži dve strane.

Politikolog Vujo Ilić rekao je da kako se Kurti obraća svojim biračima tako se obraća i Vučić, i da kroz pokretanje afera oni konsoliduju svoju biračku bazu.

Pogledajte celu emisiju:

BONUS VIDEO: Intervju – Ivanka Popović

 

Komentari

Vaš komentar