Utisak nedelje: Dragana Pećo, Ivan Ninić i Andrej Ivanji

Emisije 12. okt. 202108:02 > 08:05
Podeli:
Ivan Ninić, Dragana Pećo i Andrej Ivanji Emisija Utisak nedelje
Ivan Ninić, Dragana Pećo i Andrej Ivanji Foto: Ivan Dinić/Nova S

Gosti nove emisije "Utisak nedelje" bili su advokat Ivan Ninić, novinarka KRIK-a Dragana Pećo i urednik Vremena Andrej Ivanji.

Komentarišući ponašanje ministra finansija Siniše Malog na konferenciji za novinare posle otkrića da je vlasnik 24 stana u Bugarskoj, Dragana Pećo iz KRIK-a kaže da je bilo sramota njegovog ponašanja.

„Mali je rekao kako mi lažemo, a nije se udostojio da da objašnjenje i argumente i objasni građanima kako je pokupovao te stanove“, rekla je ona, dodajući da je prilog RTS -a o Pandorinim papirima i KRIK-u bio sve samo ne izveštavanje.

„To je sa profesionalne strane pokušaj diskriminacije i spinovanja i tv prilozi se ne prave na takav način“, naglasila je Pećo, dodajući da je to bio prvi prilog o njima posle šest godina koliko postoje.

„Od 2010. godine su funkcioneri u obavezi da prijavljuju imovinu i prihode. Problem je što Tužilaštvo za organizovani kriminal i Agencija za borbu protiv korupcije ćute“, rekao je Ninić.

„Poslednjih 10 godina nemamo nijednu osuđujuću presudu za neprijavljivanje imovine“, rekao je Ninić, dodajući da nas pasivnost Agencije i njeno ignorisanje sprečava da saznamo da li ta Petrovićeva firma ima neku konekciju sa poslovima u Srbiji, sa Elektromrežom i da li je taj poduhvat Nikole Petrovića plod neke saradnje koja  je sakrivena od javnosti.

Kada je Mali u pitanju,  Ninić smatra da je on u svojim medijskim nastupima, verovatno želeo da poruči da je „blagajnik i računovođa“ predstavnika vlasti i da državno rukovodstvo treba uz njega da ostane, ocenio je Ninić

„To može da bude poruka lideru – ja sam do sada bio tvoj računovođa, tvoj blagajnik i sada je red da ti budeš uz mene i zato ćute institucije“, istakao je on.

Urednik Vremena Andrej Ivanji je rekao da ga pokušaji državnog rukovodstva da odbrani Malog u vezi „Pandorinih papira“ podseća na taatar apsurda, sumanute monologe i dijaloge i iracioanlne situacije.

Pogledajte celu emisiju:

BONUS VIDEO: Predlozi iz Utiska Nedelje

Komentari

Vaš komentar