Utisak nedelje: Dragan Đilas, Jelena Zorić i Boban Stojanović

Emisije 28. jun 202208:39 > 12:08
Podeli:

Gosti Utiska nedelje bili su lider Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas, novinarka Jelena Zorić i politikolog Boban Stojanović. Govorili su predstavi za javnost čiji su akteri Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović, kao i o izborima koji su održani pre puna tri mieseca, ali i dalje nisu završeni.

Za opoziciju bi bilo dobro da novi beogradski izbori budu u martu, ocenio je večeras u emisiji „Utisak nedelje“ predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

„Ja sam siguran da ćemo izbore imati, najrealnije je da oni budu u martu pošto nemamo ni vladu, ni parlament, ako ćemo da ulazimo u decembar, zima će biti teška, pitanje je šta će biti i sa inflacijom i mislim da bi za opoziciju bilo dobro da izbori budu u martu“, rekao je Dragan Đilas.

Politikolog Boban Stojanović istakao je da je Srbija država u kojoj zapravo između partije, države i mafije postoji, kako to tvrdi, znak jedankosti.

"To je jedna organizacija", ističe Stojanović i dodaje da je šef sve tri organizacije "jedan čovek".

"U čemu je preterana defincija mafijaška država? Rasulo je ovo u opoziciji, a ovo što mi živimo je stanje države poput Italije nekada i afričkkih zemalja. Treba da se zapitmao gde živimo", rekao je Stojanović.

Novinarka Jelena Zorić ocenila je u večerašnjoj emisiji da se na slučaju Jovanjice "lomi sve" i da je država na ivici da odluči da li će se boriti za pravnu državu ili će "sve da se uruši".

Komentarišući medijski nastup Dijane Hrkalović, Zorić je ocenila da je cilj svađa da se "sruši" slučaj Jovanjice.

Ona je upozorila da sve ono što ovih dana vidimo jeste "medijska priprema" za hapšenje načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića.

"Prvo je krenulo sa opskurnih potrala, a sada na televizijama sa nacionalnom frkevencijom, čujete narative da je on diler, čovek koji se bori protiv droga i kada njega uhapse onda će Jovanjica da se raspadne i onda niko neće da veruje u taj predmet", rekla je Zorić.

BONUS VIDEO - Utisak nedelje: Zdravko Ponoš, Danilo Mandić i Nikola Kovačević

Komentari

Vaš komentar