Utisak nedelje: Đorđe Vukadinović, Zoran Lutovac i Dušan Petričić

Emisije 23. nov. 202108:27
Podeli:

Društvo u Srbiji je nedemokratsko, na delu je samo simulacija pluralizma, simulacija medijskih sloboda i parlamentarizma, oko toga je opozicija saglasna, ali između pravih opozicionih stranaka postoje i mnoga neslaganja o kojima moraju da pričaju i da se dogovore, smatraju gosti najnovije emisije “Utisak nedelje” karikaturista Dušan Petričić, predsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Lutovac i urednik časopisa Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS) Zoran Lutovac rekao je na početku emisije da su Demokratska stranka, Narodna stranka i Stranka slobode i pravde postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima i da se konačna odluka očekuje krajem naredne nedelje.

Petričić je to prokomentarisao kao vest koja za njega lično nije posebno značajna jer Srbija nije demokratsko društvo, već diktatura.

“Ovo je imitacija višepartijskog sistema i sa te strane moj stav je: Kakvi izbori? Kakve gluposti? Što se pravimo blesavi svi?”, rekao je Petričić i naglasio da se u takvoj državi vlast ne menja na izborima i da za njega jedinstven bojkot trenutno ima više smisla od takvih izbora.

Vukadinović je saglasan sa tim da opozicija treba da se dogovori i da bojkot ima smisla samo ako svi bojkotuju.

“Ja mislim da ni prošli bojkot nije bio toliko neuspešan koliko je bilo neuspešno ono posle bojkota – lutanje u koje je opozicija uvela i sebe i svoje pristalice”, kaže i naglašava da opozicija oko svega treba prvo da se dogovori.

Pogledajte celu emisiju „Utisak nedelje“: