Utisak nedelje
Savo Manojlović, Danijela Nestorović i Slobodan Georgiev gosti u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Gosti najnovije emisije "Utisak nedelje" bili su Savo Manojlović iz pokreta Kreni - promeni, osnivač Ekološkog ustanka Danijela Nestorović i direktor Nesxmax Adria Slobodan Georgiev koji su komentarisali tri događaja koji su se dogodila u nedelju - četvrtu godišnjicu od ubistva Olivera Ivanovića bez saznanja ko je to uradio, referendum o ustavnim promenama i odluku Federalnog suda Australije o deportaciji Novaka Đokovića, a bilo je reči i o Rio Tintu i zabrani iskopavanja litijuma.

Ono što je zajedničko tim događajima je – pucanje u demokratiju, rekla je Danijela Nestorović, dodajući da je ono što bi moglo da promeni kako bi se demokratija sprovodila kroz institucije – smena vlasti.

Ovde jedan čovek predstavlja vlast, on odlučuje kako će raditi sud, tužilaštvo i bilo koji organ i to dovodi do toga da još uvek nemamo rešeno ubistvo jednog takvog čoveka kao što je Oliver Ivanović, da imamo referendum gde 80 odsto građana nema pojma o čemu odlučuje i da građani svoje stavove moraju da sprovode na ulici“, rekla je Nestorović.

Prema mišljenju Save Manojlovića iz pokreta Kreni – promeni, ako se sva ova tri utiska sažmu u jedan, vidimo da se u jednom smislu forma prava koristi da se krši njegova suština.

Direktor Newsmax Adria Slobodan Georgijev smatra da sva tri današnja događaja govore o potrebi ljudi za pravdom, zakonom i redom.

Pogledajte celu emisiju:

 

Komentari

Svi komentari (0)