Utisak nedelje: Miroslav Aleksić, Boško Obradović i Borko Stefanović

Emisije 21. sep. 202108:00 > 09:30
Podeli:
Utisak nedelje Miroslav Aleksić, Boško Obradović i Borko Stefanović
foto: nova S TV

Gosti emisije “Utisak nedelje” bili su lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji su pokušali da odgovore na pitanje - ima li nakon teksta koji su evroparalmentaraca ostavili o izbornim uslovima, ikakvog razloga za optimizam i da li opozicija, osim bojkota ima i drugu opciju - da izađe na izbore pod bilo kakvim uslovima.

Upitan da li su evroparlamentarci “pustili opoziciju niz vodu” ili je Stranka slobode i pravde (SSP) okrenula leđa evroparlamentarcima odlukom da napusti pregovore, Stefanović je rekao da onog momenta kad je postalo jasno da nema šanse da vlast prihvati bilo kakav dogovor, čak ni na osnovu onog inicijalnog papira, „gde piše da nemamo medijske slobode, da imamo ucene na birače, da ljudi nemaju slobodu izbora“, mi smo okrenuli leđa dogovoru.

Boško Obradović je istakao da su se pojedini poslanici EP naljutili kada je odbijeno ono što su ponudili.

“Zabolelo je evroparlementarce kada sam rekao da je postignut dogovor između njih i vlasti. Rekao sam istinu, rekao sam da nisu sa nama razgovarali, da su sporazum postigli sa vlašću. Ostavili su da sve te uslove sprovede vlast, koja ništa nije uradila na izbornim uslovima. Falkenštajn je napustio sastanak kada sam to rekao, dok je Tanja Fakon raspisala pauzu i rekla da moramo da se uozbiljimo”, izneo je detalje sa sastanka Obradović.

Prema mišljenju Miroslava Aleksića, potpuno je jasno da evroparlamentarci ovog puta nisu hteli da ispoštuju ono što su sami napisali u izveštaju za ovu i proteklu godinu.

“Imali su jedan jedini cilj, da nateraju opoziciju da izađe na izbore po svaku cenu, a da vlast popusti što manje. Ovaj papir nije suština onoga što mi želimo da postignemo, to je da ovce budu na broju, a da vuk bude sit. Tako ne može”, rekao je Aleksić.

POGLEDAJTE CELU EMISIJU: 

 

Komentari

Vaš komentar