Foto: Nova S

Šta kažu socijalisti o izbornim uslovima, zašto se sve više ljudi okuplja oko ekoloških pokreta, zbog čega je on lično, često bio na meti i Aleksandra Vučića, ali i svoje koleginice iz bivše vlade Zorane Mihajlović u emisiji "Među nama" govori bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, dok o čišćenju kompromitovanih imena u SNS-u govori novinar i glavni urednik magazina "Karakter" Nenad Čaluković.

Upitan da prokomentariše trenutne izborne i dosadašnje pregovore vlasti i opozicije, Trivan je rekao da ako se pogleda 1990. godina uslovi su se realno poboljšavali, društvo je ušlo u proces demokratizacije krajem 80-tih godina, onda smo ušli u prve višestranačke izbore i svaki naredni izbori, koji su bili skoro svake godine,  što se uslova tiče bili su sve bolji.

„Prethodno smo učesvovali na sve lošijim uslovima nego što su to donosili neki sledeći, mislim da će to i sada biti slučaj“, rekao je Trivan, dodajući d aon oko toga ne bi pravio neku veliku dramu.

Jasno je, dodao je on, da se svako bori za nekakvu svoju startnu poziciju, ali legitimno je pravo opozicije da traži nekakve bolje uslove, a vlast argumentima da to prihvati ili ne prihvati.

Upitan da li vidi problem u stanju medija, u načinu na koji oni izveštavaju i u činjenici da ćemo imati tri izbora istog dana i da čelnik jedne izborne liste može da bude čelnik te iste liste i na lokalnim izborima, Trivan je rekao da prvo treba reći da je društvo preterano polarizovano.

„Mislim da trebamo spustiti strasti upravo kroz taj proces razgovara i mediji su tu ključni“, navodi Trivan.

Upitan kako komentariše najave čišćenja SNS i kompromitovanih imena i da li je šest meseci pred izbore pravi trenutak za to, novinar i glavni urednik magazina „Karakter“ Nenad Čaluković je rekao da mu se čini da će se pokušati to izbeći jer svaki sukob u stranci će pre biti tumačen kao neko raslojavanje, pa čak i mogući gubitak jednog dela glasova.

„Verovatno će pokušati da se to izbegne, mada Nebojša Stefanović ostaje glavna tema u SNS-u, njegova sudbina je još sporna. Verujem da je Stefanović neka vrsta opozicionara u SNS-u“, rekao je on.

O čemu su još govorili Goran Trivan i Nenad Čaluković u „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

 

Komentari

Svi komentari (0)