Tomić o povlačenju zakona: Vučić rekao istinu da su razlog izbori

Emisije 23. sep. 202120:53
Podeli:
Nikola Tomić
Nikola Tomić Foto: Nova S

Da li je povlačenje nacrta zakona o unutrašnjim poslova pobeda i čija, neka su od pitanja o kojima je novinarka Maja Nikolić u emisiji "Među nama" razgovarala sa novinarom Nikolom Tomićem.

Tomić je rekao da je ovo pobeda ekspertske zajednice, koja je uglavnom okupljena u civilnom sektoru i koja je argumentovano, vrlo jasno i vrlo kritički govorila o predlogu zakona prethodnih dana.

„Deluje mi da su vrlo utemeljeno govorili o svemu, a ono što je meni žao jeste zašto civilni sektor bar jednim delom nije bio uključen u pisanje nacrta zakona, ili zašto odmah nakon lansiranja nacrta zakona nismo imali javnu debatu, već je sve delovalo vrlo haotično, i onda je Vučić odlučio da to preseče, odlukom o odustajanju od zakona, bar dok ne prođu naredni izbori“, rekao je Tomić.

Dodao je da misli da je predsednik Vučić rekao istinu kada je rekao da su razlog izbori.

„Jedino što je on stavio akcenat na formalan razlog, a u stvari mislim da je više politički. U pitanju je zakon koji je doživeo užasne kritike, vrlo glasne i vrlo jasne, i bilo bi rizično i za Vučića lično na predsedničkim izborima i za SNS celu na parlamentarnim i gradskim, da se krenulo u ustajanje ovog zakona, koji može da utiče politički jako negativno po Vučića i SNS“, rekao je između ostalog Tomić.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Susret Vučića i Merkelove u Palati Srbija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar