Foto: Nova S

Glumica Nataša Tapušković i psiholog Žarko Trebješanin bili su gosti emisije "Među nama" u kojoj su govorili o tome da li veruju u snove i koliko je važno da obratimo pažnju na one slike koje vidimo kada zatvorimo oči, a koliko je bitno i da sanjamo na javi.

Upitan koliko je važno da tumačimo snove i da li u njih treba da verujemo ili treba da pronađemo način da ih objasnimo, Trebješanin je rekao da snovi postoje i da su oni bitan delo našeg života.

„Mi provodimo trećinu života u spavanju i svi mi sanjamo bez obzira da li znamo to ili ne“, ukazao je on.

Govoreći o svojoj knjizi  „Snovi – psihološko tumačenje“, Trebješanin je rekao da je poenta te knjige u tome da mi ne smemo da zanemarimo snove koji su od vremena Prosvetiteljstva prilično obezvređeni i zanemareni.

To je, kako kaže, jako bitan deo našeg života i snovi pokušavaju da nam kažu nešto bitno, zato je važno da poznajemo snove.

Navodi i da postoji razlika u tome da li mi verujemo u određeno tumačenje snova ili verujemo da će se snovi ostvariti i da naravno postoje i ti snovi koji mogu nešto da predvide.

Upitana da li pokušava da protumači svoje snove, Nataša Tapušković laže da su njoj snovi dominantiniji od poverenja u realnost.

„U snove nekad više verujem nego u stvarnost“, kaže glumica koja igra jednu od uloga u seriji „Kljun“, dodajući da za nju snovi nemaju kategoriju vremena,

„Ja imam izuzetno poverenje u snove“, dodala je Tapušković.

O čemu su još govorili Nataša Tapušković i Žarko Trebješanin pogledajte u video prilogu:

 

Komentari

Svi komentari (0)